Department
HIGIENE Y TECNOLOGÍA DE LOS ALIMENTOS
Publications (37) Publications in which a researcher has participated
2006
-
A Manual of Good Practices in Food Quality Management. Concepts and practical Approaches in Agrifood Sectors
Variatyp and copy service, Sint-Kruis Brugge, Belgium
-
Alteración microbiana de los productos cárnicos cocidos durante su almacenamiento a refrigeración
Alimentación, equipos y tecnología, Año 25, Núm. 208, pp. 57-62
-
Artificial neural network based identification of Campylobacter species by Fourier transform infrared spectroscopy
Journal of Microbiological Methods, Vol. 67, Núm. 1, pp. 131-140
-
Calidad de la canal y de la carne de lechazo y su comercialización
Ovis, Núm. 104, pp. 67-79
-
Calidad microbiológica de carne de pollo en el momento de su obtención en el matadero
Alimentación, equipos y tecnología, Año 25, Núm. 211, pp. 52-62
-
Característica de los principales grupos microbianos asociados al deterioro de los productos cárnicos cocidos almacenados a refrigeración
Alimentación, equipos y tecnología, Año 25, Núm. 211, pp. 47-51
-
Carcass characteristics of suckling lambs protected by the PGI "lechazo de Castilla y León" European quality label: Effect of breed, sex and carcass weight
Meat Science, Vol. 73, Núm. 1, pp. 82-89
-
Comparison of pathogenic and spoilage bacterial levels on refrigerated poultry parts following treatment with trisodium phosphate
Food Microbiology, Vol. 23, Núm. 2, pp. 195-198
-
Desarrollo del uso de la planta piloto en la elaboración de alimentos en las prácticas de Tecnología de los Alimentos
Premios a la innovación en la enseñanza, Núm. 5, pp. 7-21
-
Detection, occurrence, and characterization of Escherichia coli O157:H7 from raw ewe's milk in Spain
Journal of Food Protection, Vol. 69, Núm. 4, pp. 920-924
-
Effect of high hydrostatic pressure in chorizo snack type
Public Health Nutrition, Vol. 9, pp. 132
-
Effect of olive oil-fried sardine consumption on cholesterol content in the serum, lipoproteins, spleen and adipose tissue of hypercholesterolemic rats
Annals of Nutrition and Metabolism, Vol. 50, Núm. 1, pp. 54-58
-
Effect of the type of manufacture (homemade or industrial) on the biochemical characteristics of Chorizo de cebolla (a Spanish traditional sausage)
Food Control, Vol. 17, Núm. 3, pp. 213-221
-
Effects of temperature, oxygen exclusion, and storage on the microbial loads and pH of packed ostrich steaks
Meat Science, Vol. 73, Núm. 3, pp. 498-502
-
El charqui y otros productos cárnicos de humedad intermedia elaborados en algunas regiones de lationamérica
Alimentación, equipos y tecnología, Año 25, Núm. 215, pp. 76-80
-
El veterinario omañés José María Hidalgo y su significada labor como inspector en el matadero municipal de Madrid
Proceedings of the XXXVII International Congress of the World Association for the History of Veterinary Medicine & XII Spanish National Congress on the Veterinary History: September 21-24, 2006, León (Spain)
-
Estudio de la humedad, proteína, materia grasa, cloruro sódico y pH en quesos de oveja de pasta prensada modificados con minerales, aminoácidos, ácidos grasos y otros factores
Alimentaria: Revista de tecnología e higiene de los alimentos, Núm. 371, pp. 84-85
-
Estudio de la influencia de posibles factores inhibidores de la germinación de las esporas y/o crecimiento de las formas vegetativas de "Clostridium Tyrobutyricum" sobre bacterias lácticas en quesos de oveja de pasta prensada
Alimentaria: Revista de tecnología e higiene de los alimentos, Núm. 371, pp. 82-83
-
Estudio de los posibles factores causantes de la germinación de las espero y/o crecimiento de las formas vegetativas de "Clostridium Tyrobutyricum" en medio Bryant Burkey y en una matriz queso, como causantes de la hinchazón tardía en quesos de oveja de pasta prensada
Alimentaria: Revista de tecnología e higiene de los alimentos, Núm. 371, pp. 80-81
-
Evaluation of vitamin and mineral intakes and impact of snack foods on Spanish adults
Nutrition Research, Vol. 26, Núm. 6, pp. 255-265