HIGIENE Y TECNOLOGÍA DE LOS ALIMENTOS
Departamento
María Inmaculada
Franco Matilla
Publicaciones en las que colabora con María Inmaculada Franco Matilla (46)
2022
-
Amino acid profile and protein quality related to canning and storage of swordfish packed in different filling media
Journal of Food Composition and Analysis, Vol. 107
2021
-
Effects of processing step, filling medium and storage on amino acid profiles and protein quality in canned European eels
Journal of Food Composition and Analysis, Vol. 96
-
Vitamin retention during the canning of swordfish (Xiphias gladius) with different filling media
Journal of Food Science, Vol. 86, Núm. 5, pp. 1704-1713
2020
-
Fatty acid profiles and lipid quality indices in canned European eels: Effects of processing steps, filling medium and storage
Food Research International, Vol. 136
-
Free amino acids and biogenic amines in canned european eels: Influence of processing step, filling medium and storage time
Foods, Vol. 9, Núm. 10
2019
-
Capacidad antioxidante, flavonoides totales y carotenoides de limones cultivados en Galicia
Impulsando la investigación y la innovación: X Congreso Nacional CyTA/CESIA, León, 15-17 de mayo de 2019
-
Parámetros de calidad de limones cultivados en Galicia
Impulsando la investigación y la innovación: X Congreso Nacional CyTA/CESIA, León, 15-17 de mayo de 2019
2018
-
Motivación y enseñanza en tecnología de los alimentos: estrategia en una sesión práctica
Nuevos desafíos en la enseñanza superior (Educación Editora), pp. 557-561
2017
-
Perfil de ácidos grasos de la anguila europea (Anguilla anguilla) de diferentes pesos
La ciencia, ingeniería y tecnología de los alimentos bajo la perspectiva de los jóvenes investigadores: II Congreso Nacional de Jóvenes Investigadores en Ciencia, Ingeniería y Tecnología de los Alimentos. [Facultad de Veterinaria, U. de León. 19 y 20 de octubre de 2017]
2008
-
Biochemical changes during the ripening of San Simón da Costa cheese (PDO) manufactured from pasteurised milk
Australian Journal of Dairy Technology, Vol. 63, Núm. 2, pp. 68-76
-
Biochemical changes during the ripening of homemade 'San Simón da Costa' raw milk cheese
International Journal of Dairy Technology, Vol. 61, Núm. 1, pp. 80-89
-
Biochemical characteristics of "sobrasada" (a Spanish pork sausage): effect of the type of manufacture (homemade or industrial)
Alimentaria: Revista de tecnología e higiene de los alimentos, Núm. 396, pp. 83-90
2006
-
Effect of the type of manufacture (homemade or industrial) on the biochemical characteristics of Chorizo de cebolla (a Spanish traditional sausage)
Food Control, Vol. 17, Núm. 3, pp. 213-221
2005
-
Biochemical changes during the ripening of Chorizo de cebolla, a Spanish traditional sausage. Effect of the system of manufacture (homemade or industrial)
Food Chemistry, Vol. 92, Núm. 3, pp. 413-424
2004
-
Effect of ripening time and type of rennet (farmhouse rennet from kid or commercial calf) on proteolysis during the ripening of León cow milk cheese
Food Chemistry, Vol. 85, Núm. 3, pp. 389-398
-
Perfiles de ácidos grasos totales y libres en embutidos crudo-curados tradicionales de Galicia
Grasas y aceites, Vol. 55, Núm. 3, pp. 273-281
2003
-
Biochemical changes throughout the ripening of a traditional Spanish goat cheese variety (Babia-Laciana)
International Dairy Journal, Vol. 13, Núm. 2-3, pp. 221-230
-
Composition, Physico-chemical Parameters and Nitrogen Fractions of Tetilla Cheese
Journal of Food Science and Technology, Vol. 40, Núm. 1, pp. 102-105
-
Compositional and degradative changes during the manufacture of dry-cured 'lacón'
Journal of the Science of Food and Agriculture, Vol. 83, Núm. 6, pp. 593-601
2002
-
Calidad sensorial en relación con las características bioquímicas del lacón crudo-curado comercializado en Galicia: propuestas de mejora
Alimentaria: Revista de tecnología e higiene de los alimentos, Núm. 338, pp. 31-38