Publications (28) Publications auxquelles un chercheur a participé

2010

  1. Acid adaptation sensitizes salmonella enterics serovar typhimurium to osmotic and oxidative stresses

    Archiv fur Lebensmittelhygiene, Vol. 61, Núm. 4, pp. 148-152

  2. Acid tolerance in Salmonella typhimurium induced by culturing in the presence of organic acids at different growth temperatures

    Food Microbiology, Vol. 27, Núm. 1, pp. 44-49

  3. Aminopeptidase activity by spoilage bacteria and its relationship to microbial load and sensory attributes of poultry legs during aerobic cold storage

    Journal of Food Protection, Vol. 73, Núm. 2, pp. 322-326

  4. Application of high pressure processing to reduce verotoxigenic E. coli in two types of dry-fermented sausage

    Meat Science, Vol. 86, Núm. 4, pp. 1005-1009

  5. Arginine and lysine decarboxylases and the Acid Tolerance Response of Salmonella Typhimurium

    International Journal of Food Microbiology, Vol. 136, Núm. 3, pp. 278-282

  6. Bacteriocins produced by wild Lactococcus lactis strains isolated from traditional, starter-free cheeses made of raw milk

    International Journal of Food Microbiology, Vol. 143, Núm. 1-2, pp. 61-66

  7. Changes in Fourier transform infrared spectra of Salmonella enterica serovars Typhimurium and Enteritidis after adaptation to stressful growth conditions

    International Journal of Food Microbiology, Vol. 142, Núm. 1-2, pp. 97-105

  8. Changes in ultrastructure and fourier transform infrared spectrum of salmonella enterica serovar typhimurium cells after exposure to stress conditions

    Applied and Environmental Microbiology, Vol. 76, Núm. 22, pp. 7598-7607

  9. Effect of vacuum and modified atmosphere packaging on the shelf life of rabbit meat

    CyTA: Journal of food, Vol. 8, Núm. 2, pp. 109-116

  10. Effects of exposure to poultry chemical decontaminants on the membrane fluidity of Listeria monocytogenes and Salmonella enterica strains

    International Journal of Food Microbiology, Vol. 137, Núm. 2-3, pp. 130-136

  11. Effects of packaging type and storage temperature on the growth of foodborne pathogens on shredded 'Romaine' lettuce

    Food Microbiology, Vol. 27, Núm. 3, pp. 375-380

  12. El grado en Ciencia y Tecnología de los Alimentos en la Universidad de León

    ACTA/CL: revista de la Asociación de Científicos y Tecnólogos de Alimentos de Castilla y León, Núm. 41, pp. 17-19

  13. Enzymatic activity of lactic acid bacteria (with antimicrobial properties) isolated from a traditional Spanish cheese

    Food Microbiology, Vol. 27, Núm. 5, pp. 592-597

  14. Evaluación de riesgos emergentes en seguridad alimentaria

    Nuevas tecnologías en la conservación y transformación de los alimentos (Universidad de Burgos), pp. 153-164

  15. Factores de variación del contenido en ácidos grasos de leche de oveja

    XXXV Congreso de la Sociedad Española de Ovinotecnia y Caprinotecnia (SEOC)

  16. Factors affecting growth of foodborne pathogens on minimally processed apples

    Food Microbiology, Vol. 27, Núm. 1, pp. 70-76

  17. Fermented Milk Products

    Fermented Foods and Beverages of the World (CRC Press), pp. 263-288

  18. Identity, virulence genes, and clonal relatedness of Aeromonas isolates from patients with diarrhea and drinking water

    European Journal of Clinical Microbiology and Infectious Diseases, Vol. 29, Núm. 9, pp. 1163-1172

  19. Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre los criterios microbiológicos para las especies patógenas del género Vibrio aplicables, como medidas adicionales de control en los puntos de inspección fronterizos, a productos pesqueros importados

    Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 12, pp. 9-35

  20. Los vinos rosados de madreo con prieto picudo, en la D.O. tierras de León

    Trabajos presentados con motivo del VII Foro Mundial del Vino: [recurso electrónico]. Logroño, La Rioja, España, 12, 13, y 14 de mayo de 2010