MARÍA MERCEDES
LÓPEZ FERNÁNDEZ
Catedrático de Universidad
Isaac
González Martínez
Publicacións nas que colabora con Isaac González Martínez (17)
2008
-
Thermal inactivation of Bacillus cereus spores formed in media with different mineral contents
Archiv fur Lebensmittelhygiene, Vol. 59, Núm. 1, pp. 34-38
2002
-
Influence of temperature on the recovery capacity of heat injured Bacillus cereus spores obtained at different temperatures
Archiv fur Lebensmittelhygiene, Vol. 53, Núm. 5, pp. 112-114
1999
-
Thermal inactivation of Bacillus cereus spores formed at different temperatures
International Journal of Food Microbiology, Vol. 51, Núm. 1, pp. 81-84
1998
-
Effects of the heating medium pH on heat resistance of Bacillus cereus spores
Journal of Food Safety, Vol. 18, Núm. 1, pp. 25-36
1997
-
Effects of sporulation pH on the heat resistance and the sporulation of Bacillus cereus
Letters in Applied Microbiology, Vol. 25, Núm. 5, pp. 331-334
-
Influence of recovery conditions on apparent heat resistance of Bacillus stearothermophilus spores
International Journal of Food Science and Technology, Vol. 32, Núm. 4, pp. 305-311
-
Thermal resistance of Bacillus cereus spores as affected by additives in the recovery medium
Journal of Food Safety, Vol. 17, Núm. 1, pp. 1-12
1996
-
Effect of pH heating medium on the thermal resistance of Bacillus stearothermophilus spores
International Journal of Food Microbiology, Vol. 28, Núm. 3, pp. 405-410
-
Effect of pH of the recovery medium on the apparent heat resistance of three strains of Bacillus cereus
International Journal of Food Microbiology, Vol. 31, Núm. 1-3, pp. 341-347
-
Thermal resistance of Bacillus stearothermophilus spores in different heating systems containing some approved food additives
Letters in Applied Microbiology, Vol. 23, Núm. 3, pp. 187-191
1995
-
Effects of sporulation media and strain on thermal resistance of Bacillus cereus spores
International Journal of Food Science & Technology, Vol. 30, Núm. 1, pp. 71-78
-
The effect of recovery conditions on the apparent heat resistance of Bacillus cereus spores
Journal of Applied Bacteriology, Vol. 78, Núm. 5, pp. 548-554
1994
-
Eficacia del cloruro sódico como inhibidor de Bacillus stearothermophilus
Anales de la Facultad de Veterinaria de León, Año 39, Núm. 39, pp. 71-80
1992
-
Influencia del ph del medio de esporulación sobre los parámetros de resitencia al calor para Bacllus cereus
Anales de la Facultad de Veterinaria de León, Año 38, Núm. 38, pp. 99-105
-
Modificaciones en la respuesta al calor de Bacillus cereus inducidas por la utilización de diferentes lotes del medio de recuperación
Anales de la Facultad de Veterinaria de León, Año 38, Núm. 38, pp. 89-98
1991
-
Efectos del medio de recuperación sobre la respuesta al calor de Bacilus stearothermaphilus
Anales de la Facultad de Veterinaria de León, Año 37, Núm. 37, pp. 29-40
-
Influencia de la temperatura de subcultivo sobre el comportamiento frenta al calor de los esporos de Bacillus stearothermophilus
Anales de la Facultad de Veterinaria de León, Año 37, Núm. 37, pp. 41-51