Publicaciones (26) Publicaciones en las que ha participado algún/a investigador/a

2009

  1. A comparative study of thermal and acid inactivation kinetics in fruit juices of salmonella enterica serovar typhimurium and salmonella enterica serovar senftenberg grown at acidic conditions

    Foodborne Pathogens and Disease, Vol. 6, Núm. 9, pp. 1147-1155

  2. Adaptation and cross-adaptation of Listeria monocytogenes and Salmonella enterica to poultry decontaminants

    Journal of Microbiology, Vol. 47, Núm. 2, pp. 142-146

  3. Biological risks associated with consumption of reptile products

    International Journal of Food Microbiology, Vol. 134, Núm. 3, pp. 163-175

  4. Comparative analysis of acid resistance in Listeria monocytogenes and Salmonella enterica strains before and after exposure to poultry decontaminants. Role of the glutamate decarboxylase (GAD) system

    Food Microbiology, Vol. 26, Núm. 8, pp. 905-909

  5. Comparison of acids on the induction of an Acid Tolerance Response in Salmonella typhimurium, consequences for food safety

    Meat Science, Vol. 81, Núm. 1, pp. 65-70

  6. Comparison of antibiotic resistance patterns in Listeria monocytogenes and Salmonella enterica strains pre-exposed and exposed to poultry decontaminants

    Food Control, Vol. 20, Núm. 12, pp. 1108-1111

  7. Differentiation of perirenal and omental fat quality of suckling lambs according to the rearing system from Fourier transforms mid-infrared spectra using partial least squares and artificial neural networks analysis

    Meat Science, Vol. 83, Núm. 1, pp. 140-147

  8. Diversity and evolution of the microbial populations during manufacture and ripening of Casín, a traditional Spanish, starter-free cheese made from cow's milk

    International Journal of Food Microbiology, Vol. 136, Núm. 1, pp. 44-51

  9. Effects of organic acids on thermal inactivation of acid and cold stressed Enterococcus faecium

    Food Microbiology, Vol. 26, Núm. 5, pp. 497-503

  10. Effects of phosphate and sodium and potassium chlorides on sporulation and heat resistance of Bacillus cereus

    Journal of Food Safety, Vol. 29, Núm. 1, pp. 106-117

  11. El Congreso Agrícola de León en 1906

    Tierras de León: Revista de la Diputación Provincial, Vol. 47, Núm. 128, pp. 1-16

  12. El ICTAL al servicio de la empresa alimentaria

    Boletín económico de Castilla y León, Núm. 18, pp. 33-34

  13. Evolución de los hábitos alimentarios en España

    ACTA/CL: revista de la Asociación de Científicos y Tecnólogos de Alimentos de Castilla y León, Núm. 39, pp. 5-9

  14. Factors influencing variation of fatty acid content in ovine milk

    Journal of Dairy Science, Vol. 92, Núm. 8, pp. 3791-3799

  15. Foodborne and indicator bacteria in farmed molluscan shellfish before and after depuration

    Journal of Food Protection, Vol. 72, Núm. 7, pp. 1443-1449

  16. Heat-resistance prediction of listeria innocua grown at different temperatures

    Journal of Food Safety, Vol. 29, Núm. 3, pp. 474-483

  17. Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) en relación a la evaluación del riesgo asociado a la presencia de Listeria Monocytogenes en pescado fresco o congelado

    Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 10, pp. 27-40

  18. Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre la evisceración de los lagomorfos

    Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 9, pp. 31-38

  19. Listeria monocytogenes y listeriosis

    ACTA/CL: revista de la Asociación de Científicos y Tecnólogos de Alimentos de Castilla y León, Núm. 37, pp. 4-15

  20. Microbiological counts during beet sugar extraction

    Journal of Food Protection, Vol. 72, Núm. 6, pp. 1332-1337