PAULA
FERNÁNDEZ GÓMEZ
Forscherin in der Zeit 2018-2023
AVELINO
ÁLVAREZ ORDÓÑEZ
Profesor Titular de Universidad
Publikationen, an denen er mitarbeitet AVELINO ÁLVAREZ ORDÓÑEZ (19)
2024
-
The detailed analysis of the microbiome and resistome of artisanal blue-veined cheeses provides evidence on sources and patterns of succession linked with quality and safety traits
Microbiome, Vol. 12, Núm. 1
-
“Club del Trabajo Fin de Grado”: método de role-playing en Ciencia y Tecnología de los Alimentos
Innovación docente en la Universidad de León (Servicio de Publicaciones), pp. 29-36
2023
-
Susceptibility and transcriptomic response to plasma-activated water of Listeria monocytogenes planktonic and sessile cells
Food Microbiology, Vol. 113
-
The background microbiota and sanitization agent drive the fate of Listeria monocytogenes in multispecies biofilms formed on a plasma-polymerized coating applied on stainless steel
International Journal of Food Microbiology, Vol. 386
2022
-
Avances recientes en las aplicaciones del agua activada por plasma en la industria alimentaria
ACTA/CL: revista de la Asociación de Científicos y Tecnólogos de Alimentos de Castilla y León, Núm. 76, pp. 14-22
-
Biofilm formation ability and tolerance to food-associated stresses among ESBL-producing Escherichia coli strains from foods of animal origin and human patients
LWT, Vol. 168
-
Development and characterization of anti-biofilm coatings applied by Non-Equilibrium Atmospheric Plasma on stainless steel
Food Research International, Vol. 152
-
Development of anti-biofilm coatings applied by Non-Equilibrium Atmospheric Plasma on stainless steel
27th International ICFMH Conference - FoodMicro 2022
-
Plasma-activated water: A cutting-edge technology driving innovation in the food industry
Food Research International, Vol. 156
-
“Bachelor Thesis Club”: a role-playing method in the Food Science and Technology Degree at the University of León (Spain)
Conference proceedings. CIVINEDU 2022: 6th International Virtual Conference on Educational Research and Innovation
2021
-
Aplicaciones del agua activada por plasma atmosférico no térmico en la industria cárnica.
TecnoCarne, Vol. 20, pp. 66-68
-
Heterogeneity in biofilm formation and identification of biomarkers of strong biofilm formation among field isolates of Pseudomonas spp
Food Research International, Vol. 148
-
Microbial colonization and resistome dynamics in food processing environments of a newly opened pork cutting industry during 1.5 years of activity
Microbiome, Vol. 9, Núm. 1
2020
-
Atmospheric pressure cold plasma anti-biofilm coatings for 3D printed food tools
Innovative Food Science and Emerging Technologies, Vol. 64
-
Biopelículas y persistencia microbiana en la industria alimentaria
Arbor: ciencia, pensamiento y cultura, Vol. 196, Núm. 795
-
The role of the general stress response regulator RpoS in Cronobacter sakazakii biofilm formation
Food Research International, Vol. 136
2019
-
Papel regulador de la respuesta general al estrés RpoS en la formación de biofilms por cepas "Cronobacter sakazakii"
Impulsando la investigación y la innovación: X Congreso Nacional CyTA/CESIA, León, 15-17 de mayo de 2019
-
Variabilidad inter e intra-específica en la formación de biofilms en "Pseudomonas spp."
Impulsando la investigación y la innovación: X Congreso Nacional CyTA/CESIA, León, 15-17 de mayo de 2019
2018
-
Efecto de distintos biocidas en la transmisión horizontal de los genes de resistencia a colistina "mcr-1" y "mcr-2"
Nuevas tendencias en microbiología de alimentos: XXI Congreso Nacional de Microbiología de los Alimentos, Tarragona 2018