MARÍA DEL CAMINO
GARCÍA FERNÁNDEZ
Catedrático de Universidad
Publications (170) MARÍA DEL CAMINO GARCÍA FERNÁNDEZ publications
2024
-
Effect of a nutritional intervention based on an energy-reduced Mediterranean diet on environmental impact
Science of the Total Environment, Vol. 928
-
Environmental impact of the diet of young Portuguese and its relationship with adherence to the Mediterranean Diet
European Journal of Nutrition, Vol. 63, Núm. 6, pp. 2307-2315
-
Exploring Propolis as a Sustainable Bio-Preservative Agent to Control Foodborne Pathogens in Vacuum-Packed Cooked Ham
Microorganisms, Vol. 12, Núm. 5
-
Impact of mediterranean diet promotion on environmental sustainability: a longitudinal analysis
Public Health, Vol. 230, pp. 12-20
2023
-
Antimicrobial Activity of Spanish Propolis against Listeria monocytogenes and Other Listeria Strains
Microorganisms, Vol. 11, Núm. 6
-
Biochemical Profile and Antioxidant Properties of Propolis from Northern Spain
Foods, Vol. 12, Núm. 23
-
Viability and Virulence of Listeria monocytogenes in Poultry
Microorganisms, Vol. 11, Núm. 9
2022
2021
2020
-
Microbial load and antibiotic resistance in raw beef preparations from northwest Spain
Food Science and Nutrition, Vol. 8, Núm. 2, pp. 777-785
2019
-
Actividad microbiana de extractos de propóleos de Castilla y León frente a microorganismos patógenos de interés en la industria alimentaria
Impulsando la investigación y la innovación: X Congreso Nacional CyTA/CESIA, León, 15-17 de mayo de 2019
-
Alimentación saludable: futuro, mitos y realidades
ACTA/CL: revista de la Asociación de Científicos y Tecnólogos de Alimentos de Castilla y León, Núm. 68, pp. 27-28
-
Antimicrobial efficacy of Lippia citriodora natural extract against Escherichia coli and Enterococcus faecalis in “Piel de Sapo” melon juice
Food Science and Nutrition, Vol. 7, Núm. 12, pp. 3986-3992
-
Characterization of listeria monocytogenes originating from the Spanish meat-processing chain
Foods, Vol. 8, Núm. 11
-
Efecto antimicrobiano de extractos de propóleos sobre "Listeria spp."
Impulsando la investigación y la innovación: X Congreso Nacional CyTA/CESIA, León, 15-17 de mayo de 2019
-
Efecto de dosis bajas de desinfectantes sobre los biofilms de "Cronobacter sakazakii" y "Yersinia enterocolitica"
Impulsando la investigación y la innovación: X Congreso Nacional CyTA/CESIA, León, 15-17 de mayo de 2019
-
Effect of low concentrations of biocides on the antimicrobial susceptibility of "Cronobacter sakazakii" and "Yersinia enterocolitica"
Impulsando la investigación y la innovación: X Congreso Nacional CyTA/CESIA, León, 15-17 de mayo de 2019
-
Effect of low doses of biocides on the antimicrobial resistance and the biofilms of Cronobacter sakazakii and Yersinia enterocolitica
Scientific Reports, Vol. 9, Núm. 1
-
Estudio de las carcterísticas físico-químicas, microbiológicas y organolépticas para la propuesta de la marca de garantía Keso de Vaca de León
Impulsando la investigación y la innovación: X Congreso Nacional CyTA/CESIA, León, 15-17 de mayo de 2019
-
Fatty acid profile of eggs of Araucana hens ("Blue-eggs") compared with other commercial laying hens
Impulsando la investigación y la innovación: X Congreso Nacional CyTA/CESIA, León, 15-17 de mayo de 2019