MARÍA LUISA
GARCÍA LÓPEZ
PROFESOR EMÉRITO
Publications (167) Publications de MARÍA LUISA GARCÍA LÓPEZ
2024
-
Hacia la aplicación efectiva y generalizada del “aula invertida” en algunas asignaturas de ciencias
Innovación docente en la Universidad de León (Servicio de Publicaciones), pp. 181-188
2023
2022
-
Behavior of Shiga-toxin-producing Escherichia coli in ewe milk stored at different temperatures and during the manufacture and ripening of a raw milk sheep cheese (Zamorano style)
Journal of Dairy Science, Vol. 105, Núm. 8, pp. 6527-6535
2021
-
Identificación polifásica de Penicillium: aplicación potencial
Innovación en productos cárnicos seguros y saludables (Cáceres: Eds, Córdoba, Medina y Carballo), pp. 1
2020
-
Molecular diversity of ESBL-producing Escherichia coli from foods of animal origin and human patients
International Journal of Environmental Research and Public Health, Vol. 17, Núm. 4
2019
-
Characterisation, antimicrobial resistance and diversity of atypical EPEC and STEC isolated from cow's milk, cheese and dairy cattle farm environments
LWT, Vol. 108, pp. 319-325
-
El proyecto "MicroMundo@ULE" en la Universidad de León: enseñanza-aprendizaje colaborativo y social entre estudiantes universitarios y preuniversitarios
Impulsando la investigación y la innovación: X Congreso Nacional CyTA/CESIA, León, 15-17 de mayo de 2019
2017
-
Detection and characterization of Shiga toxin-producing Escherichia coli (STEC) in bulk tank ewes’ milk and sheep farm environment
Small Ruminant Research, Vol. 154, pp. 110-114
-
El Gabinete de Historia Natural del Instituto de Enseñanza de Albacete entre 1859-1932
Los instrumentos del saber: El Instituto Histórico Bachiller Sabuco de Albacete (Asociación de Amigos del Museo de Albacete ), pp. 265-285
-
La autoevaluación regular en línea de los estudiantes fomenta su participación y rendimiento en la docencia presencial
Nuevos enfoques en la Innovación Docente Universitaria: III TeLe(In)2 Conference proceedings
2016
-
Estimación del riesgo asociado a algunos tipos de "Escherichia coli" diarreagénicos en leche de vaca y queso de explotaciones de Castilla y León
Retos y avances en microbiología de los alimentos 2016: XX Congreso Nacional de Microbiología de los Alimentos, León, 14-16 de septiembre de 2016
-
Genetic characterization of Shiga toxin-producing Escherichia coli (STEC) and atypical enteropathogenic Escherichia coli (EPEC) isolates from goat's milk and goat farm environment
International Journal of Food Microbiology, Vol. 236, pp. 148-154
-
Short communication: Characterization of methicillin-resistant Staphylococcus aureus isolated from raw milk fresh cheese in Colombia
Journal of Dairy Science, Vol. 99, Núm. 10, pp. 7872-7876
2015
-
Microbiological examination of bulk tank goat's milk in the Castilla y León region in Northern Spain
Journal of Food Protection, Vol. 78, Núm. 12, pp. 2227-2232
2014
-
Evaluation of two antimicrobial packaging films against Escherichia coli O157: H7 strains invitro and during storage of a Spanish ripened sheep cheese (Zamorano)
Food Control, Vol. 42, pp. 296-302
-
Meat By-Products
Meat Inspection and Control in the Slaughterhouse (Wiley Blackwell), pp. 385-398
-
Plesiomonas
Encyclopedia of Food Microbiology: Second Edition (Elsevier Inc.), pp. 47-52
-
Plesiomonas
Molecular Medical Microbiology: Second Edition (Elsevier Ltd), pp. 1111-1123
-
Psychrobacter
Encyclopedia of Food Microbiology: Second Edition (Elsevier Inc.), pp. 261-268