TANIA
FERNÁNDEZ VILLA
Profesor Titular de Universidad
Publicaciones (158) Publicaciones de TANIA FERNÁNDEZ VILLA
2024
-
Ambientes alimentarios en el hogar: un área de oportunidad para la investigación y la intervención en nutrición y dietética en adultos y personas mayores
Revista española de nutrición humana y dietética, Vol. 28, Núm. 2, pp. 82-84
-
Aprendizaje-servicio para la promoción de la salud y la prevención de enfermedad en la población infantil
Innovación docente en la Universidad de León (Servicio de Publicaciones), pp. 157-164
-
Association between diet quality and malnutrition: pooled results from two population-based studies in older adults
BMC Geriatrics, Vol. 24, Núm. 1
-
Changes in alcohol consumption during the COVID-19 among first-year university students in Spain, considering the risk of problematic use – UniHcos project
Alcohol, Vol. 120, pp. 133-141
-
Gamificación como herramienta de interacción en clases teóricas de Salud Pública
Innovación docente en la Universidad de León (Servicio de Publicaciones), pp. 381-387
-
Immunogenicity of BNT162b2 vaccine after two and three doses in health personnel and institutionalized elderly people not infected with SARS-CoV-2
Semergen: revista española de medicina de familia, Núm. 1, pp. 2-2
-
Impact of neurofibromatosis type 1 on quality of life using the Skindex-29 questionnaire quality of life in NF1
Orphanet Journal of Rare Diseases, Vol. 19, Núm. 1
-
Importancia de la revisión por pares en la construcción del conocimiento: una mirada desde la Revista Española de Nutrición Humana y Dietética
Revista española de nutrición humana y dietética, Vol. 28, Núm. 1, pp. 1-3
-
Juegos de Salud Pública: la gamificación como método de aprendizaje
Innovación docente en la Universidad de León (Servicio de Publicaciones), pp. 293-300
-
Novel risk loci for COVID-19 hospitalization among admixed American populations
eLife, Vol. 13
-
Sex-specific dietary patterns and their association with metabolic syndrome: Insights from a cross-sectional analysis
Diabetes and Metabolic Syndrome: Clinical Research and Reviews, Vol. 18, Núm. 9
-
Sleep Patterns and Tryptophan Consumption among Students at Spanish Universities: The Unihcos Project
Nutrients, Vol. 16, Núm. 14
2023
-
A second update on mapping the human genetic architecture of COVID-19
Nature
-
Aplicaciones de la inteligencia artificial en la nutrición y dietética: Más allá de los asistentes virtuales
Revista española de nutrición humana y dietética, Vol. 27, Núm. 4, pp. 250-252
-
Balance del año 2022 y nuevo Plan Estratégico 2023-2026 de la Revista Española de Nutrición Humana y Dietética
Revista española de nutrición humana y dietética, Vol. 27, Núm. 1, pp. 1-6
-
Blunted circadian variation of blood pressure in individuals with neurofibromatosis type 1
Orphanet Journal of Rare Diseases, Vol. 18, Núm. 1
-
Comparison of Epidemiologic and Clinical COVID-19 Profiles in Children in Argentina, during Circulation of Original and Variant (Alpha, Gamma and Lambda) Strains
Pediatric Infectious Disease Journal, Vol. 42, Núm. 2, pp. 136-142
-
Consumption of aspartame and other artificial sweeteners and risk of cancer in the Spanish multicase-control study (MCC-Spain)
International Journal of Cancer, Vol. 153, Núm. 5, pp. 979-993
-
Desafíos alimentarios para un mundo que envejece
Revista española de nutrición humana y dietética, Vol. 27, Núm. 3, pp. 179-181
-
Excess Weight in Relation to Lifestyle Habits in Spanish First-Year University Students: Differences between Pre- and Post-COVID-19—A Serial Cross-Sectional Study Based on uniHcos Project
Healthcare (Switzerland), Vol. 11, Núm. 11