
CARLOS
ALONSO CALLEJA
Catedrático de Universidad
Publications (204)
2023
-
La pequeña industria láctea en el medio rural en zonas de montaña
Universidad de León
-
Estimation by flow cytometry of percentages of survival of Listeria monocytogenes cells treated with tetracycline, with or without prior exposure to several biocides
Food Microbiology, Vol. 112
-
Effect of low doses of biocides on the susceptibility of Listeria monocytogenes and Salmonella enterica to various antibiotics of clinical importance
Food Control, Vol. 149
2022
-
«La resistencia a los antibióticos»: Taller de divulgación científica
Conference proceedings. CIVINEDU 2022: 6th International Virtual Conference on Educational Research and Innovation
-
Worldwide Colistin Use and Spread of Resistant - Enterobacteriaceae in Animal Production
The Global Antimicrobial Resistance Epidemic - Innovative Approaches and Cutting-Edge Solutions
-
Quantification of Total and Viable Cells and Determination of Serogroups and Antibiotic Resistance Patterns of Listeria monocytogenes in Chicken Meat from the North-Western Iberian Peninsula
Antibiotics, Vol. 11, Núm. 12
-
Prevalence, quantification and antibiotic resistance of Listeria monocytogenes in poultry preparations
Food Control, Vol. 135
-
Minimum Inhibitory Concentration (MIC) and Minimum Bactericidal Concentration (MBC) for Twelve Antimicrobials (Biocides and Antibiotics) in Eight Strains of Listeria monocytogenes
Biology, Vol. 11, Núm. 1
-
Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre las condiciones de conservación de frutas cortadas por la mitad en establecimientos de comercio al por menor
Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 35, pp. 115-138
-
Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre la prospección de peligros biológicos de interés en seguridad alimentaria en España (2)
Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 36, pp. 161-207
-
Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre la equivalencia entre la desinfección de herramientas en mataderos y salas de despiece con agua caliente, a una temperatura no inferior a 82 °C, y varios sistemas de desinfección alternativos
Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 35, pp. 37-51
-
Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre el establecimiento de fecha de consumo preferente en carne congelada en establecimientos de comercio al por menor
Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 36, pp. 209-236
-
Exploring the Biofilm Formation Capacity in S. pseudintermedius and Coagulase-Negative Staphylococci Species
Pathogens, Vol. 11, Núm. 6
-
Biofilm Formation of Staphylococcus aureus from Pets, Live-Stock, and Wild Animals: Relationship with Clonal Lineages and Antimicrobial Resistance
Antibiotics, Vol. 11, Núm. 6
2021
-
Genomic and metabolic characteristics of the pathogenicity in pseudomonas aeruginosa
International Journal of Molecular Sciences, Vol. 22, Núm. 23
-
Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre la clasificación de los establecimientos alimentarios en base al riesgo en el marco del Plan Nacional de Control Oficial de la Cadena Alimentaria (PNCOCA) 2021-2025
Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 34, pp. 53-70
-
Clonal diversity and antimicrobial resistance of methicillin-resistant staphylococcus pseudintermedius isolated from canine pyoderma
Microorganisms, Vol. 9, Núm. 3, pp. 1-10
-
Characterization of esbl-producing escherichia coli and klebsiella pneumoniae isolated from clinical samples in a northern portuguese hospital: Predominance of ctx-m-15 and high genetic diversity
Microorganisms, Vol. 9, Núm. 9
-
Biovolume and spatial distribution of foodborne Gram-negative and Gram-positive pathogenic bacteria in mono- and dual-species biofilms
Food Microbiology, Vol. 94
-
Antimicrobial resistance genes and diversity of clones among faecal ESBL-producing escherichia coli isolated from healthy and sick dogs living in Portugal
Antibiotics, Vol. 10, Núm. 8