ALINS
ALIMENTACIÓN, NUTRICIÓN Y SEGURIDAD ALIMENTARIA
Publicacións (65) Publicacións nas que participase algún/ha investigador/a
2024
-
Aprendizaje-Servicio en el entorno rural de León
Innovación docente en la Universidad de León (Servicio de Publicaciones), pp. 165-172
-
El romance de la loba parda en tierras leonesas
Argutorio: revista de la Asociación Cultural "Monte Irago", Año 26, Núm. 51, pp. 87-92
-
Immersive haptic simulation for training nurses in emergency medical procedures: Evaluation of the needle decompression procedure: HMD and haptics versus mannequin
Visual Computer
-
Impact of mediterranean diet promotion on environmental sustainability: a longitudinal analysis
Public Health, Vol. 230, pp. 12-20
2023
-
Adivinanzas leonesas con números
Argutorio: revista de la Asociación Cultural "Monte Irago", Año 25, Núm. 50, pp. 68-75
-
Antimicrobial Activity of Spanish Propolis against Listeria monocytogenes and Other Listeria Strains
Microorganisms, Vol. 11, Núm. 6
-
Biochemical Profile and Antioxidant Properties of Propolis from Northern Spain
Foods, Vol. 12, Núm. 23
-
Biotecnología Microbiana de origen bioquímico
SEM@foro, Núm. 76, pp. 30-33
-
Clima frío pero sano: el clima y las enfermedades de los leoneses a mediados del siglo XIX, según el diccionario de Madoz
Argutorio: revista de la Asociación Cultural "Monte Irago", Año 25, Núm. 49, pp. 96-102
-
Impact of a COVID-19 Outbreak in an Elderly Care Home after Primary Vaccination
Vaccines, Vol. 11, Núm. 8
-
Las doce palabras retorneadas: cuatro ejemplos leoneses
Revista de folklore, Núm. 500, pp. 66-75
-
Renuberos leoneses
Revista de folklore, Núm. 492, pp. 77-83
-
Severo Ochoa, enzimólogo y fundador de la biología molecular
AmbioCiencias: revista de divulgación, Núm. 21, pp. 137-151
-
Severo Ochoa: enzimólogo y fundador de la biología molecular
La biología a hombros de gigantes: 23 de los nuestros (Universidad de León), pp. 249-265
-
Using Task-Evoked Pupillary Response to Predict Clinical Performance during a Simulation Training
Healthcare (Switzerland), Vol. 11, Núm. 4
-
Viability and Virulence of Listeria monocytogenes in Poultry
Microorganisms, Vol. 11, Núm. 9
2022
-
Minimum Inhibitory Concentration (MIC) and Minimum Bactericidal Concentration (MBC) for Twelve Antimicrobials (Biocides and Antibiotics) in Eight Strains of Listeria monocytogenes
Biology, Vol. 11, Núm. 1
-
Synergistic Antimicrobial Effect of a Lippia citriodora Natural Extract with Vanillin against Verotoxigenic Escherichia coli in Refrigerated Piel de Sapo Melon Juice
Journal of food protection, Vol. 85, Núm. 11, pp. 1506-1514
2021
-
Assessment of (-) epicatechin as natural additive for improving safety and functionality in fresh “Piel de Sapo” melon juice
Food Science and Nutrition, Vol. 9, Núm. 6, pp. 2925-2935
-
Biovolume and spatial distribution of foodborne Gram-negative and Gram-positive pathogenic bacteria in mono- and dual-species biofilms
Food Microbiology, Vol. 94