Publications (61) Publications in which a researcher has participated

2024

  1. Antimicrobial Effect of Lippia citriodora Extract in Combination with Gallic Acid or Octyl Gallate on Bacteria from Meat

    Foods, Vol. 13, Núm. 11

  2. Aprendizaje-Servicio en el entorno rural de León

    Innovación docente en la Universidad de León (Servicio de Publicaciones), pp. 165-172

  3. Bases para la elaboración de un refranero temático en León

    Cultura, historia y patrimonio del Reino de León (Universidad de León), pp. 289-301

  4. Effect of a nutritional intervention based on an energy-reduced Mediterranean diet on environmental impact

    Science of the Total Environment, Vol. 928

  5. El gallo de la Cándana: historia y evolución

    Cultura, historia y patrimonio del Reino de León (Universidad de León), pp. 231-241

  6. El romance de la loba parda en tierras leonesas

    Argutorio: revista de la Asociación Cultural "Monte Irago", Año 26, Núm. 51, pp. 87-92

  7. Environmental impact of the diet of young Portuguese and its relationship with adherence to the Mediterranean Diet

    European Journal of Nutrition, Vol. 63, Núm. 6, pp. 2307-2315

  8. Exploring Propolis as a Sustainable Bio-Preservative Agent to Control Foodborne Pathogens in Vacuum-Packed Cooked Ham

    Microorganisms, Vol. 12, Núm. 5

  9. Exploring eye-tracking data as an indicator of situational awareness in nursing students during a cardiorespiratory arrest simulation

    Nurse Education in Practice, Vol. 76

  10. Immersive haptic simulation for training nurses in emergency medical procedures: Evaluation of the needle decompression procedure: HMD and haptics versus mannequin

    Visual Computer

  11. Impact of mediterranean diet promotion on environmental sustainability: a longitudinal analysis

    Public Health, Vol. 230, pp. 12-20

  12. La ciencia a tu alcance: experimentos para comprender el mundo natural

    Universidad de León

2023

  1. Adivinanzas leonesas con números

    Argutorio: revista de la Asociación Cultural "Monte Irago", Año 25, Núm. 50, pp. 68-75

  2. Antimicrobial Activity of Spanish Propolis against Listeria monocytogenes and Other Listeria Strains

    Microorganisms, Vol. 11, Núm. 6

  3. Biochemical Profile and Antioxidant Properties of Propolis from Northern Spain

    Foods, Vol. 12, Núm. 23

  4. Biotecnología Microbiana de origen bioquímico

    SEM@foro, Núm. 76, pp. 30-33

  5. Clima frío pero sano: el clima y las enfermedades de los leoneses a mediados del siglo XIX, según el diccionario de Madoz

    Argutorio: revista de la Asociación Cultural "Monte Irago", Año 25, Núm. 49, pp. 96-102

  6. Impact of a COVID-19 Outbreak in an Elderly Care Home after Primary Vaccination

    Vaccines, Vol. 11, Núm. 8

  7. Las doce palabras retorneadas: cuatro ejemplos leoneses

    Revista de folklore, Núm. 500, pp. 66-75

  8. Renuberos leoneses

    Revista de folklore, Núm. 492, pp. 77-83