NUTRICIÓN DE OVINO
NUTROVI
SECUNDINO
LÓPEZ PUENTE
Catedrático de Universidad
Publicaciones en las que colabora con SECUNDINO LÓPEZ PUENTE (39)
2024
-
Los estudiantes de Agronomía elaboran miniclases y vídeos mediante aprendizaje colaborativo
Innovación docente en la Universidad de León (Servicio de Publicaciones), pp. 109-116
2023
-
Conventional Feed-Grade or Slow-Release Coated Urea as Sources of Dietary Nitrogen for Fattening Lambs
Animals, Vol. 13, Núm. 22
-
Differential Diet and pH Effects on Ruminal Microbiota, Fermentation Pattern and Fatty Acid Hydrogenation in RUSITEC Continuous Cultures
Fermentation, Vol. 9, Núm. 4
-
Effects of Thymbra capitata essential oil on in vitro fermentation end-products and ruminal bacterial communities
Scientific Reports, Vol. 13, Núm. 1
2021
-
Fattening lambs with divergent residual feed intakes and weight gains: Unravelling mechanisms driving feed efficiency
Animal Feed Science and Technology, Vol. 273
2020
-
Effect of age of regrowth, chemical composition and secondary metabolites on the digestibility of Leucaena leucocephala in the Cauto Valley, Cuba
Agroforestry Systems, Vol. 94, Núm. 4, pp. 1247-1253
-
Erythrina variegata quality in the Cauto Valley, Cuba
Agroforestry Systems, Vol. 94, Núm. 4, pp. 1209-1218
-
In vitro screening of Algerian steppe browse plants for digestibility, rumen fermentation profile and methane mitigation
Agroforestry Systems, Vol. 94, Núm. 4, pp. 1433-1443
2019
-
Chemical composition, in vitro digestibility and rumen fermentation kinetics of agro-industrial by-products
Animals, Vol. 9, Núm. 11
-
Comparing chemical composition and digestibility of pedicels and palm leaves as a source for livestock feeding by in vitro and in situ techniques
Journal of Rangeland Science, Vol. 9, Núm. 4, pp. 378-391
-
Digestibility, nitrogen balance and weight gain in sheep fed with diets supplemented with different seaweeds
Journal of Applied Phycology, Vol. 31, Núm. 5, pp. 3255-3263
-
Efecto de la sustitución parcial de harina de soja por urea en la dieta de corderos pesados de raza ASSAF durante el cebo
XVIII Jornadas sobre Producción Animal: 7 y 9 de mayo de 2019, Zaragoza
-
Grain grinding size of cereals in complete pelleted diets for growing lambs: Effects on animal performance, carcass and meat quality traits
Meat Science, Vol. 157
-
La restricción de alimento durante la lactancia de corderos y su efecto sobre la eficiencia de producción en las fases de cebo y recría
MG Mundo ganadero, Año 30, Núm. 286, pp. 28-31
-
Relación entre la eficiencia alimentaria y las características de la canal y de la carne en corderos pesados de raza Assaf
Impulsando la investigación y la innovación: X Congreso Nacional CyTA/CESIA, León, 15-17 de mayo de 2019
-
Replacing soybean meal with urea in diets for heavy fattening lambs: Effects on growth, metabolic profile and meat quality
Animals, Vol. 9, Núm. 11
2018
-
Feed efficiency and the liver proteome of fattening lambs are modified by feed restriction during the suckling period
Animal, Vol. 12, Núm. 9, pp. 1838-1846
2016
-
Effects of the inclusion of flaxseed and quercetin in the diet of fattening lambs on ruminal microbiota, in vitro fermentation and biohydrogenation of fatty acids
Journal of Agricultural Science, Vol. 154, Núm. 3, pp. 542-552
2013
-
Fenología de las gramíneas en tres épocas de aprovechamiento forrajero de los prados en la vertiente sur de la Cordillera Cantábrica (León)
Los pastos: Nuevos retos, nuevas oportunidades
-
Short- to medium-term effects of consumption of quebracho tannins on saliva production and composition in sheep and goats
Journal of Animal Science, Vol. 91, Núm. 3, pp. 1341-1349