NUTRICIÓN DE OVINO
NUTROVI
JESÚS SALVADOR
GONZÁLEZ ÁLVAREZ
Investigador en el periodo 2000-2020
Publicaciones en las que colabora con JESÚS SALVADOR GONZÁLEZ ÁLVAREZ (15)
2020
-
Effects of replacing extruded maize by dried citrus pulp in a mixed diet on ruminal fermentation, methane production, and microbial populations in rusitec fermenters
Animals, Vol. 10, Núm. 8, pp. 1-14
-
Replacing forage by crude olive cake in a dairy sheep diet: Effects on ruminal fermentation and microbial populations in rusitec fermenters
Animals, Vol. 10, Núm. 12, pp. 1-12
2013
-
Short- to medium-term effects of consumption of quebracho tannins on saliva production and composition in sheep and goats
Journal of Animal Science, Vol. 91, Núm. 3, pp. 1341-1349
2011
-
Influence of quebracho tannis administration on some blood metabolites in sheep and goats
Challenging strategies to promote the sheep and goat sector current global context
2005
-
Prediction of aspects of neutral detergent fibre digestion of forages by chemical composition and near infrared reflectance spectroscopy
Australian Journal of Agricultural Research, Vol. 56, Núm. 2, pp. 187-193
2004
-
Chemical composition and in vitro digestibility of some Spanish browse plant species
Journal of the Science of Food and Agriculture, Vol. 84, Núm. 2, pp. 197-204
-
Comparison between analytical methods and biological assays for the assessment of tannin-related antinutritive effects in some Spanish browse species
Journal of the Science of Food and Agriculture, Vol. 84, Núm. 11, pp. 1349-1356
-
Seasonal variations in the chemical composition and in vitro digestibility of some Spanish leguminous shrub species
Animal Feed Science and Technology, Vol. 115, Núm. 3-4, pp. 327-340
2002
-
In vitro methods as predictors of voluntary intake and digestibility of hays fed to sheep
Australian Journal of Agricultural Research, Vol. 53, Núm. 4, pp. 471-479
2000
-
Comparison of rumen fermentation patterns and in situ degradation of grazed herbage in Churra and Merino sheep
Livestock Production Science, Vol. 62, Núm. 2, pp. 193-204
-
Efecto del nivel de ingestión sobre la cinética de tránsito y la síntesis de proteína microbiana en ovejas alimentadas con raciones con diferente relación forraje: concentrado
Investigación agraria. Producción y sanidad animales, Vol. 15, Núm. 1, pp. 31-42
1999
-
Digestibilidad in vitro de forrajes y concentrados: efecto de la ración de los animales donantes de líquido ruminal
Archivos de zootecnia, Vol. 48, Núm. 181, pp. 51-61
-
Influence of sward height and advancing season on rumen fermentation in Merino sheep grazing grass/white clover pasture
Animal Science, Vol. 68, Núm. 4, pp. 779-788
1994
-
Evolución de la degradabilidad ruminal de la hierba ingerida por el ganado ovino mantenido en un pasto de regadío a lo largo de la época estival
Actas de la XXXIV reunión científica de la Sociedad Española para el Estudio de los Pastos (S.E.E.P.) : [Recursos pastables : hacia una gestión de calidad] : Santander, 30 de Mayo a 3 de Junio de 1994 (Sociedad Española para el Estudio de los Pastos), pp. 363-370
1993
-
Degradación ruminal de henos de prado permanente: Efecto del grado de madurez: Rumen degradation of hay from permanent meadows: Effect of maturity stage
Archivos de zootecnia, Vol. 42, Núm. 156, pp. 13-20