IVÁN
MATEOS ÁLVAREZ
PROFESOR AYUDANTE DOCTOR
MARÍA DOLORES
CARRO TRAVIESO
Researcher in the period 2000-2012
Publications by the researcher in collaboration with MARÍA DOLORES CARRO TRAVIESO (18)
2024
2020
-
Effects of replacing extruded maize by dried citrus pulp in a mixed diet on ruminal fermentation, methane production, and microbial populations in rusitec fermenters
Animals, Vol. 10, Núm. 8, pp. 1-14
-
Replacing forage by crude olive cake in a dairy sheep diet: Effects on ruminal fermentation and microbial populations in rusitec fermenters
Animals, Vol. 10, Núm. 12, pp. 1-12
2019
-
Efecto de la sustitución de maíz por pulpa de cítricos en una dieta para ovino lechero sobre su fermentación en el sistema Rusitec.
XVIII Jornadas sobre Producción Animal: 7 y 9 de mayo de 2019, Zaragoza
-
Utilización de subproductos en dietas de ovejas lecheras: Efecto sobre las comunidades bacterianas ruminales
XVIII Jornadas sobre Producción Animal: 7 y 9 de mayo de 2019, Zaragoza
2017
-
Shifts in microbial populations in Rusitec fermenters as affected by the type of diet and impact of the method for estimating microbial growth (15N v. microbial DNA)
Animal, Vol. 11, Núm. 11, pp. 1939-1948
-
Uso de probióticos para mejorar la salud digestiva de los rumiantes
Albéitar: publicación veterinaria independiente, Núm. 209, pp. 12-14
2016
-
Influence of rumen contents’ processing method on microbial populations in the fluid and subsequent in vitro fermentation of substrates of variable composition
Animal Feed Science and Technology, Vol. 220, pp. 109-120
2015
-
Comparison of fermentation characteristics and bacterial diversity in the rumen of sheep and in batch cultures of rumen microorganisms
Journal of Agricultural Science, Vol. 153, Núm. 6, pp. 1097-1106
-
Influencia del tipo de filtrado y tratamiento con stomacher® del contenido ruminal de ovejas en las poblaciones microbianas del fluido
XVI Jornadas sobre Producción Animal: 19 y 20 de mayo de 2015, Zaragoza
2014
-
Empleo de probióticos en la alimentación de rumiantes
Ganadería, Núm. 93, pp. 42-49
-
Estudio comparativo entre el cultivo convencional y ecológico de trigo para alimentación animal
Anales de la Real Academia de Ciencias Veterinarias de Andalucía Oriental, Vol. 27, pp. 98-131
-
Nutritive value for ruminants of winter oats-legume intercrops in organic cultivation
Animal Production Science, Vol. 54, Núm. 10, pp. 1791-1795
-
Perspectivas y retos de los extractos vegetales como aditivos alimentarios en rumiantes
Albéitar: publicación veterinaria independiente, Núm. 179, pp. 4-6
2013
-
Evolución temporal de las comunidades microbianas ruminales y los parámetros fermentativos en fermentadores rusitec
XV Jornadas sobre Producción Animal: 14 y 15 de mayo de 2013, Zaragoza
-
In Vitro Evaluation of Commercial Fibrolytic Enzymes for Improving the Nutritive Value of Low-Quality Forages
Animal Nutrition and Feed Technology, Vol. 13, Núm. 3, pp. 461-476
-
The influence of diet type (dairy versus intensive fattening) on the effectiveness of garlic oil and cinnamaldehyde to manipulate in vitro ruminal fermentation and methane production
Animal Production Science, Vol. 53, Núm. 4, pp. 299-307
2010
-
Composición química y digestibilidad in vitro de trigo y cebada para la alimentación animal cultivados de forma convencional y ecológica
XXXV Congreso de la Sociedad Española de Ovinotecnia y Caprinotecnia (SEOC)