CARLOS
ALONSO CALLEJA
Catedrático de Universidad
FÉLIX
RIESCO PELÁEZ
Profesor Titular de Universidad
Publicaciones en las que colabora con FÉLIX RIESCO PELÁEZ (17)
2025
-
Characterization and long-read sequencing of biofilms formed by the microbiota present on inert surfaces in poultry slaughterhouses
International Journal of Food Microbiology, Vol. 426
2024
2022
-
«La resistencia a los antibióticos»: taller de divulgación científica
Conference proceedings. CIVINEDU 2022: 6th International Virtual Conference on Educational Research and Innovation
2021
2019
-
Estudio de la arquitectura y distribución espacial de las bacterias en biofilms mixtos formados por cuatro cepas patógenas
Impulsando la investigación y la innovación: X Congreso Nacional CyTA/CESIA, León, 15-17 de mayo de 2019
-
Susceptibility of Listeria monocytogenes planktonic cultures and biofilms to sodium hypochlorite and benzalkonium chloride
Food Microbiology, Vol. 82, pp. 533-540
2018
-
Effectiveness of bacteriophage P100 as a biocontrol agent against "Listeria monocytogenes" biofilms
Nuevas tendencias en microbiología de alimentos: XXI Congreso Nacional de Microbiología de los Alimentos, Tarragona 2018
-
Structural parameters of the biofilms formed by three gram-positive pathogenic bacteria during biofilm development on different contact surfaces
Nuevas tendencias en microbiología de alimentos: XXI Congreso Nacional de Microbiología de los Alimentos, Tarragona 2018
-
Structure and viability of 24- and 72-h-old biofilms formed by four pathogenic bacteria on polystyrene and glass contact surfaces
Food Microbiology, Vol. 76, pp. 513-517
-
Visualization and quantification of the cellular and extracellular components of salmonella agona biofilms at different stages of development
PLoS ONE, Vol. 13, Núm. 7
2017
-
Effect of sub-inhibitory concentrations of biocides on the architecture and viability of MRSA biofilms
Food Microbiology, Vol. 65, pp. 294-301
-
Effect of sub-lethal concentrations of biocides on the structural parameters and viability of the biofilms formed by salmonella typhimurium
Foodborne Pathogens and Disease, Vol. 14, Núm. 6, pp. 350-356
2016
-
Aplicación del programa BioRCA 1.4 para el estudio de la arquitectura y viabilidad de los biofilms producidos por "Listeria monocytogenes"
Retos y avances en microbiología de los alimentos 2016: XX Congreso Nacional de Microbiología de los Alimentos, León, 14-16 de septiembre de 2016
-
Effect of sub-inhibitory concentrations of biocides on the architecture and viability of methicillin-resistant "Staphylococcus aureus" (MRSA) biofilm
Retos y avances en microbiología de los alimentos 2016: XX Congreso Nacional de Microbiología de los Alimentos, León, 14-16 de septiembre de 2016
-
Structural parameters and viability of the biofilms produced by "Salmonella" Typhimurium after adaptation to food-grade biocides
Retos y avances en microbiología de los alimentos 2016: XX Congreso Nacional de Microbiología de los Alimentos, León, 14-16 de septiembre de 2016
2014
-
Exposure of Escherichia coli ATCC 12806 to sublethal concentrations of food-grade biocides influences its ability to form biofilm, resistance to antimicrobials, and ultrastructure
Applied and Environmental Microbiology, Vol. 80, Núm. 4, pp. 1268-1280
-
Variación en los parámetros estructurales cuantitativos de los biofilms producidos por diferentes serotipos de Salmonella
XIX Congreso SEM de Microbiología de los Alimentos. Avances en Microbiología de los Alimentos 2014