Trisodium phosphate (TSP) treatment for decontamination of poultryreview
- Rosa Capita González
- Carlos Alonso Calleja
- María del Camino García Fernández
- Benito Moreno García
ISSN: 1082-0132
Any de publicació: 2002
Volum: 8
Número: 1
Pàgines: 11-24
Tipus: Article
Altres publicacions en: Food science and technology international = Ciencia y tecnología de alimentos internacional
Indicadors
JCR (Journal Impact Factor)
- Any 2002
- Factor d'impacte de la revista: 0.409
- Factor d'impacte sense autocites: 0.357
- Article influence score: 0.0
- Quartil major: Q3
- Àrea: FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY Quartil: Q3 Posició en l'àrea: 65/92 (Edició: SCIE)
- Àrea: CHEMISTRY, APPLIED Quartil: Q3 Posició en l'àrea: 42/59 (Edició: SCIE)
SCImago Journal Rank
- Any 2002
- Impacte SJR de la revista: 0.351
- Quartil major: Q1
- Àrea: Industrial and Manufacturing Engineering Quartil: Q1 Posició en l'àrea: 76/343
- Àrea: Food Science Quartil: Q2 Posició en l'àrea: 71/163
- Àrea: Chemical Engineering (miscellaneous) Quartil: Q2 Posició en l'àrea: 112/413
Resum
Use of trisodium phosphate (TSP) treatment for reducing levels of bacteria in poultry is discussed with reference to: health and economic consequences of poultry contamination, causes or routes of contamination, possibilities for reduction of microbial loads, mechanisms of action of TSP, sensory properties and quality of TSP-treated poultry, antimicrobial effectiveness, influences on shelf-life, and worldwide authorization of this process, with special reference to the situation in the European Union. A summary of the main results of microbial reductions on poultry following TSP treatment is shown for Salmonella, coliforms/Escherichia coli, Enterobacteriaceae, Campylobacter, Pseudomonas, total counts, Listeria, Staphylococcus aureus and Lactobacillus. The main results on microbial reductions assessed in foodstuffs other than poultry (beef, fruit, fish and shellfish) are also shown. (A)