MARÍA JOSÉ
RANILLA GARCÍA
Catedrático de Universidad
IVÁN
MATEOS ÁLVAREZ
PROFESOR AYUDANTE DOCTOR
Publicaciones en las que colabora con IVÁN MATEOS ÁLVAREZ (29)
2024
-
Brócoli y coliflor como ingredientes en raciones de ovino lechero
Tierras. Ovino, Núm. 45, pp. 50-57
-
Effects of Garlic Oil and Cinnamaldehyde on Sheep Rumen Fermentation and Microbial Populations in Rusitec Fermenters in Two Different Sampling Periods
Animals, Vol. 14, Núm. 7
-
Los estudiantes de Agronomía elaboran miniclases y vídeos mediante aprendizaje colaborativo
Innovación docente en la Universidad de León (Servicio de Publicaciones), pp. 109-116
2023
-
Efectos del zinc en la fermentación intestinal de cerdos ibéricos sometidos a estrés por calor
MG Mundo ganadero, Año 34, Núm. 314, pp. 34-37
-
Effects of Thymbra capitata essential oil on in vitro fermentation end-products and ruminal bacterial communities
Scientific Reports, Vol. 13, Núm. 1
-
The Effect of Supplementation with Betaine and Zinc on In Vitro Large Intestinal Fermentation in Iberian Pigs under Heat Stress
Animals, Vol. 13, Núm. 6
-
XI Premio Andrés Pintaluba, S.A. “Carlos Luis de Cuenca y Esteban” Ingredientes alternativos para la alimentación de ovejas de leche: Brócoli y coliflor
Anales de la Real Academia de Ciencias Veterinarias, Vol. 31, Núm. 31, pp. 44-58
2021
-
Betaine increases net portal absorption of volatile fatty acids in Iberian pigs
Animal, Vol. 15, Núm. 5
2020
-
Effects of Aspergillus oryzae on ruminal fermentation of an alfalfa hay:concentrate diet using the rumen simulation technique (Rusitec)
Cuban Journal of Afgricultural Sciences, Vol. 54, Núm. 2, pp. 183-192
-
Effects of replacing extruded maize by dried citrus pulp in a mixed diet on ruminal fermentation, methane production, and microbial populations in rusitec fermenters
Animals, Vol. 10, Núm. 8, pp. 1-14
-
Heat stress increases in vitro hindgut fermentation of distinct substrates in iberian pigs
Animals, Vol. 10, Núm. 11, pp. 1-13
-
Replacing forage by crude olive cake in a dairy sheep diet: Effects on ruminal fermentation and microbial populations in rusitec fermenters
Animals, Vol. 10, Núm. 12, pp. 1-12
2019
-
Comparing chemical composition and digestibility of pedicels and palm leaves as a source for livestock feeding by in vitro and in situ techniques
Journal of Rangeland Science, Vol. 9, Núm. 4, pp. 378-391
-
Efecto de la sustitución de maíz por pulpa de cítricos en una dieta para ovino lechero sobre su fermentación en el sistema Rusitec.
XVIII Jornadas sobre Producción Animal: 7 y 9 de mayo de 2019, Zaragoza
-
Replacing soybean meal with urea in diets for heavy fattening lambs: Effects on growth, metabolic profile and meat quality
Animals, Vol. 9, Núm. 11
-
Utilización de subproductos en dietas de ovejas lecheras: Efecto sobre las comunidades bacterianas ruminales
XVIII Jornadas sobre Producción Animal: 7 y 9 de mayo de 2019, Zaragoza
2017
-
Shifts in microbial populations in Rusitec fermenters as affected by the type of diet and impact of the method for estimating microbial growth (15N v. microbial DNA)
Animal, Vol. 11, Núm. 11, pp. 1939-1948
-
Uso de probióticos para mejorar la salud digestiva de los rumiantes
Albéitar: publicación veterinaria independiente, Núm. 209, pp. 12-14
2016
-
Influence of rumen contents’ processing method on microbial populations in the fluid and subsequent in vitro fermentation of substrates of variable composition
Animal Feed Science and Technology, Vol. 220, pp. 109-120
2015
-
Comparison of fermentation characteristics and bacterial diversity in the rumen of sheep and in batch cultures of rumen microorganisms
Journal of Agricultural Science, Vol. 153, Núm. 6, pp. 1097-1106