Aportaciones a la crioconservación de esperma de macho cabrío en nitrógeno líquido (II).

  1. J. Dorado 1
  2. I. Rodríguez 1
  3. M. Hidalgo 1
  4. C.C. Pérez 1
  1. 1 Universidad de Córdoba
    info

    Universidad de Córdoba

    Córdoba, España

    ROR https://ror.org/05yc77b46

Book:
Producción Ovina y Caprina: XXIX Jornadas Científicas. VIII Internacionales de la Sociedad Española de Ovinotecnia y Caprinotecnia
  1. Fernando Forcada Miranda (coord.)
  2. Eduardo Angulo Asensio (coord.)
  3. José Antonio García de Jalón Ciércoles (coord.)
  4. Marcelo de las Heras Guillamón (coord.)
  5. Fernando López Gatius (coord.)
  6. Marianao Domingo Álvarez (coord.)
  7. Alfonso Abecia Martínez (coord.)

Publisher: Sociedad Española de Ovinotecnia y Caprinotecnia SEOC

Year of publication: 2004

Congress: Sociedad Española de Ovinotecnia y Caprinotecnia (SEOC). Jornadas (8. 2004. Lleida)

Type: Conference paper

Abstract

In the present study we carried out 2 comparative assays to assess the effect of egg yolk percentage and volumepack on freeze-thawing process of 5 ejaculates of 2 Florida bucks. Increment of egg yolk percentage induced animprovement of all sperm parameters. The sperm viability was better in 0,5cc.