Aportaciones a la crioconservación de esperma de macho cabrío en nitrógeno líquido (II).
- J. Dorado 1
- I. Rodríguez 1
- M. Hidalgo 1
- C.C. Pérez 1
-
1
Universidad de Córdoba
info
- Fernando Forcada Miranda (coord.)
- Eduardo Angulo Asensio (coord.)
- José Antonio García de Jalón Ciércoles (coord.)
- Marcelo de las Heras Guillamón (coord.)
- Fernando López Gatius (coord.)
- Marianao Domingo Álvarez (coord.)
- Alfonso Abecia Martínez (coord.)
Publisher: Sociedad Española de Ovinotecnia y Caprinotecnia SEOC
Year of publication: 2004
Congress: Sociedad Española de Ovinotecnia y Caprinotecnia (SEOC). Jornadas (8. 2004. Lleida)
Type: Conference paper
Abstract
In the present study we carried out 2 comparative assays to assess the effect of egg yolk percentage and volumepack on freeze-thawing process of 5 ejaculates of 2 Florida bucks. Increment of egg yolk percentage induced animprovement of all sperm parameters. The sperm viability was better in 0,5cc.