Publications (73) JOSÉ FRANCISCO COBO DÍAZ publications View referenced research data.

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2024

  1. Comparative Study of Bacillus-Based Plant Biofertilizers: A Proposed Index

    Biology, Vol. 13, Núm. 9

  2. Desarrollo de herramientas “user-friendly” para el análisis de datos de secuenciación masiva de ADN y la investigación de resistencias a antimicrobianos

    XXIII Congreso Nacional de Microbiología de los Alimentos: Cartagena, 9-12 de septiembre de 2024

  3. El resistoma de los alimentos y ambientes asociados

    XXIII Congreso Nacional de Microbiología de los Alimentos: Cartagena, 9-12 de septiembre de 2024

  4. Evaluation of the performance of a three-strains lactic acid bacteria cocktail for the control of Listeria monocytogenes on marinated lean pork

    LWT, Vol. 200

  5. Evolución del microbioma y resistoma del lomo y solomillo de cerdo a lo largo de su cadena de producción y de su vida útil

    XXIII Congreso Nacional de Microbiología de los Alimentos: Cartagena, 9-12 de septiembre de 2024

  6. Genome evolution and transcriptome plasticity is associated with adaptation to monocot and dicot plants in Colletotrichum fungi

    GigaScience, Vol. 13

  7. Genomic dynamics of high-risk carbapenem-resistant klebsiella pneumoniae clones carrying hypervirulence determinants in Egyptian clinical settings

    BMC infectious diseases, Vol. 24, Núm. 1, pp. 1193

  8. Impacto de los tratamientos de desinfección en el resistoma de las aguas residuales de la región de Murcia y su capacidad de transmisión a los alimentos mediante las aguas de riego

    XXIII Congreso Nacional de Microbiología de los Alimentos: Cartagena, 9-12 de septiembre de 2024

  9. Improved sampling and DNA extraction procedures for microbiome analysis in food-processing environments

    Nature Protocols, Vol. 19, Núm. 5, pp. 1291-1310

  10. In-depth characterization of food and environmental microbiomes across different meat processing plants

    Microbiome, Vol. 12, Núm. 1

  11. Inter-facility characterization of bacteria in seafood processing plants: Exploring potential reservoirs of spoilage organisms and the resistome

    Heliyon, Vol. 10, Núm. 13

  12. Microbiome mapping in beef processing reveals safety-relevant variations in microbial diversity and genomic features

    Food Research International, Vol. 186