JOSÉ FRANCISCO
COBO DÍAZ
PROFESOR PERMANENTE LABORAL
Publications (73) JOSÉ FRANCISCO COBO DÍAZ publications View referenced research data.
2025
-
Characterization of antimicrobial resistant Empedobacter from fresh meat and meat preparations
Current Research in Food Science, Vol. 11
-
Colistin-Resistant Escherichia coli Isolated from Houseflies and Feces of Cattle and Pigs at a Slaughterhouse in Lima, Peru
Antibiotics, Vol. 14, Núm. 8
-
Diverse Acinetobacter in retail meat: a hidden vector of novel species and antimicrobial resistance genes, including plasmid-borne blaOXA-58, mcr-4.3 and tet(X3)
International Journal of Food Microbiology, Vol. 441
-
Environmental microbiome mapping in poultry processing chain and assessment of microbial dynamics in response to different storage conditions
Food Microbiology, Vol. 128
-
Juego de roles como herramienta para afrontar la defensa del Trabajo Fin de Grado
Edunovatic 2024: Conference proceedings
-
Juego de roles para afrontar la defensa del TFG: metodología activa en un entorno colaborativo
VII Jornadas de Innovación en Docencia Universitaria: Libro de Actas (Universidad de León), pp. 61-64
-
Severity of Brachyspira hyodysenteriae colitis correlates to the changes observed in the microbiota composition and its associated functionality in the large intestine
Animal Microbiome, Vol. 7, Núm. 1
-
The food-associated resistome is shaped by processing and production environments
Nature Microbiology, Vol. 10, Núm. 8, pp. 1854-1867
2024
-
Comparative Study of Bacillus-Based Plant Biofertilizers: A Proposed Index
Biology, Vol. 13, Núm. 9
-
Desarrollo de herramientas “user-friendly” para el análisis de datos de secuenciación masiva de ADN y la investigación de resistencias a antimicrobianos
XXIII Congreso Nacional de Microbiología de los Alimentos: Cartagena, 9-12 de septiembre de 2024
-
El resistoma de los alimentos y ambientes asociados
XXIII Congreso Nacional de Microbiología de los Alimentos: Cartagena, 9-12 de septiembre de 2024
-
Evaluation of the performance of a three-strains lactic acid bacteria cocktail for the control of Listeria monocytogenes on marinated lean pork
LWT, Vol. 200
-
Evolución del microbioma y resistoma del lomo y solomillo de cerdo a lo largo de su cadena de producción y de su vida útil
XXIII Congreso Nacional de Microbiología de los Alimentos: Cartagena, 9-12 de septiembre de 2024
-
Genome evolution and transcriptome plasticity is associated with adaptation to monocot and dicot plants in Colletotrichum fungi
GigaScience, Vol. 13
-
Genomic dynamics of high-risk carbapenem-resistant klebsiella pneumoniae clones carrying hypervirulence determinants in Egyptian clinical settings
BMC infectious diseases, Vol. 24, Núm. 1, pp. 1193
-
Impacto de los tratamientos de desinfección en el resistoma de las aguas residuales de la región de Murcia y su capacidad de transmisión a los alimentos mediante las aguas de riego
XXIII Congreso Nacional de Microbiología de los Alimentos: Cartagena, 9-12 de septiembre de 2024
-
Improved sampling and DNA extraction procedures for microbiome analysis in food-processing environments
Nature Protocols, Vol. 19, Núm. 5, pp. 1291-1310
-
In-depth characterization of food and environmental microbiomes across different meat processing plants
Microbiome, Vol. 12, Núm. 1
-
Inter-facility characterization of bacteria in seafood processing plants: Exploring potential reservoirs of spoilage organisms and the resistome
Heliyon, Vol. 10, Núm. 13
-
Microbiome mapping in beef processing reveals safety-relevant variations in microbial diversity and genomic features
Food Research International, Vol. 186