JOSÉ MARÍA
RODRÍGUEZ CALLEJA
Profesor Titular de Universidad
MARÍA LUISA
GARCÍA LÓPEZ
Catedrático de Universidad
Publications by the researcher in collaboration with MARÍA LUISA GARCÍA LÓPEZ (27)
2022
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Behavior of Shiga-toxin-producing Escherichia coli in ewe milk stored at different temperatures and during the manufacture and ripening of a raw milk sheep cheese (Zamorano style)
Journal of Dairy Science, Vol. 105, Núm. 8, pp. 6527-6535
2021
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Identificación polifásica de Penicillium: aplicación potencial
Innovación en productos cárnicos seguros y saludables (Cáceres: Eds, Córdoba, Medina y Carballo), pp. 1
2020
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Molecular diversity of ESBL-producing Escherichia coli from foods of animal origin and human patients
International Journal of Environmental Research and Public Health, Vol. 17, Núm. 4
2019
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El proyecto "MicroMundo@ULE" en la Universidad de León: enseñanza-aprendizaje colaborativo y social entre estudiantes universitarios y preuniversitarios
Impulsando la investigación y la innovación: X Congreso Nacional CyTA/CESIA, León, 15-17 de mayo de 2019
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Characterisation, antimicrobial resistance and diversity of atypical EPEC and STEC isolated from cow's milk, cheese and dairy cattle farm environments
LWT, Vol. 108, pp. 319-325
2017
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La autoevaluación regular en línea de los estudiantes fomenta su participación y rendimiento en la docencia presencial
Nuevos enfoques en la Innovación Docente Universitaria: III TeLe(In)2 Conference proceedings
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Detection and characterization of Shiga toxin-producing Escherichia coli (STEC) in bulk tank ewes’ milk and sheep farm environment
Small Ruminant Research, Vol. 154, pp. 110-114
2016
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Estimación del riesgo asociado a algunos tipos de "Escherichia coli" diarreagénicos en leche de vaca y queso de explotaciones de Castilla y León
Retos y avances en microbiología de los alimentos 2016: XX Congreso Nacional de Microbiología de los Alimentos, León, 14-16 de septiembre de 2016
2014
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Psychrobacter
Encyclopedia of Food Microbiology: Second Edition (Elsevier Inc.), pp. 261-268
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Plesiomonas
Encyclopedia of Food Microbiology: Second Edition (Elsevier Inc.), pp. 47-52
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Plesiomonas
Molecular Medical Microbiology: Second Edition (Elsevier Ltd), pp. 1111-1123
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Evaluation of two antimicrobial packaging films against Escherichia coli O157: H7 strains invitro and during storage of a Spanish ripened sheep cheese (Zamorano)
Food Control, Vol. 42, pp. 296-302
2013
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Genetic characterization of atypical enteropathogenic Escherichia coli isolates from ewes' milk, sheep farm environments, and humans by multilocus sequence typing and pulsed-field gel electrophoresis
Applied and Environmental Microbiology, Vol. 79, Núm. 19, pp. 5864-5869
2012
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High-pressure-based hurdle strategy to extend the shelf-life of fresh chicken breast fillets
Food Control, Vol. 25, Núm. 2, pp. 516-524
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Characterization of coagulase-positive staphylococci isolated from tank and silo ewe milk
Journal of Dairy Science, Vol. 95, Núm. 4, pp. 1639-1644
2011
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Bacterias patógenas en carne y productos cárnicos: ¿cuánto riesgo?
Productos cárnicos para el siglo XXI: seguros, nutritivos y saludables (Servicio de Publicaciones), pp. 85-88
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Identification and epidemiological relationships of Aeromonas isolates from patients with diarrhea, drinking water and foods
International Journal of Food Microbiology, Vol. 147, Núm. 3, pp. 203-210
2010
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Identity, virulence genes, and clonal relatedness of Aeromonas isolates from patients with diarrhea and drinking water
European Journal of Clinical Microbiology and Infectious Diseases, Vol. 29, Núm. 9, pp. 1163-1172
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Effect of vacuum and modified atmosphere packaging on the shelf life of rabbit meat
CyTA: Journal of food, Vol. 8, Núm. 2, pp. 109-116
2009
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Foodborne and indicator bacteria in farmed molluscan shellfish before and after depuration
Journal of Food Protection, Vol. 72, Núm. 7, pp. 1443-1449