Publications by the researcher in collaboration with MARÍA LUISA GARCÍA LÓPEZ (27)

2021

  1. Identificación polifásica de Penicillium: aplicación potencial

    Innovación en productos cárnicos seguros y saludables (Cáceres: Eds, Córdoba, Medina y Carballo), pp. 1

2020

  1. Molecular diversity of ESBL-producing Escherichia coli from foods of animal origin and human patients

    International Journal of Environmental Research and Public Health, Vol. 17, Núm. 4

2016

  1. Estimación del riesgo asociado a algunos tipos de "Escherichia coli" diarreagénicos en leche de vaca y queso de explotaciones de Castilla y León

    Retos y avances en microbiología de los alimentos 2016: XX Congreso Nacional de Microbiología de los Alimentos, León, 14-16 de septiembre de 2016

2014

  1. Psychrobacter

    Encyclopedia of Food Microbiology: Second Edition (Elsevier Inc.), pp. 261-268

  2. Plesiomonas

    Encyclopedia of Food Microbiology: Second Edition (Elsevier Inc.), pp. 47-52

  3. Plesiomonas

    Molecular Medical Microbiology: Second Edition (Elsevier Ltd), pp. 1111-1123

  4. Evaluation of two antimicrobial packaging films against Escherichia coli O157: H7 strains invitro and during storage of a Spanish ripened sheep cheese (Zamorano)

    Food Control, Vol. 42, pp. 296-302

2011

  1. Bacterias patógenas en carne y productos cárnicos: ¿cuánto riesgo?

    Productos cárnicos para el siglo XXI: seguros, nutritivos y saludables (Servicio de Publicaciones), pp. 85-88

  2. Identification and epidemiological relationships of Aeromonas isolates from patients with diarrhea, drinking water and foods

    International Journal of Food Microbiology, Vol. 147, Núm. 3, pp. 203-210

2010

  1. Identity, virulence genes, and clonal relatedness of Aeromonas isolates from patients with diarrhea and drinking water

    European Journal of Clinical Microbiology and Infectious Diseases, Vol. 29, Núm. 9, pp. 1163-1172

  2. Effect of vacuum and modified atmosphere packaging on the shelf life of rabbit meat

    CyTA: Journal of food, Vol. 8, Núm. 2, pp. 109-116

2009

  1. Foodborne and indicator bacteria in farmed molluscan shellfish before and after depuration

    Journal of Food Protection, Vol. 72, Núm. 7, pp. 1443-1449