BERNARDO
PRIETO GUTIÉRREZ
Profesor Contratado Doctor
JOSÉ MARÍA
FRESNO BARO
Catedrático de Universidad
Publications by the researcher in collaboration with JOSÉ MARÍA FRESNO BARO (21)
2023
-
Study of the Technological Properties of Pedrosillano Chickpea Aquafaba and Its Application in the Production of Egg-Free Baked Meringues
Foods, Vol. 12, Núm. 4
-
Changes in the Concentration and Profile of Free Fatty Acids during the Ripening of a Spanish Blue-Veined Cheese Made from Raw and Pasteurized Cow and Goat Milk
Dairy, Vol. 4, Núm. 1, pp. 222-234
2020
-
Identification of study habits and skills associated with the academic performance of Bachelor's degree Food Science and Technology students at the University of León (Spain)
Journal of Food Science Education, Vol. 19, Núm. 4, pp. 250-262
2019
-
Influencia del tipo de alimentación y tiempo de maduración en la calidad sensorial del queso de oveja
Impulsando la investigación y la innovación: X Congreso Nacional CyTA/CESIA, León, 15-17 de mayo de 2019
-
Influencia del tipo de alimentación y del tiempo de maduración sobre el perfil de aminoácidos libres del queso de oveja
Impulsando la investigación y la innovación: X Congreso Nacional CyTA/CESIA, León, 15-17 de mayo de 2019
-
Influencia del tipo de alimentación y del tiempo de maduración sobre el contenido en aminas biógenas del queso de oveja
Impulsando la investigación y la innovación: X Congreso Nacional CyTA/CESIA, León, 15-17 de mayo de 2019
-
Identificación de hábitos de estudio del alumnado del Grado de Ciencia y Tecnología de los Alimentos para el desarrollo de metodologías de enseñanza-aprendizaje más eficaces
Impulsando la investigación y la innovación: X Congreso Nacional CyTA/CESIA, León, 15-17 de mayo de 2019
2016
-
Rheological, textural, colour and sensory characteristics of a Spanish blue cheese (Valdeón cheese)
LWT - Food Science and Technology, Vol. 65, pp. 1118-1125
2007
-
Variaciones temporales del contenido en ácidos grasos de leche de oveja
Innovación, seguridad y cultura alimentaria: jornadas ibéricas de razas autóctonas y sus productos tradicionales (4ª. 2007. Sevilla)
2004
-
Effect of ripening time and type of rennet (farmhouse rennet from kid or commercial calf) on proteolysis during the ripening of León cow milk cheese
Food Chemistry, Vol. 85, Núm. 3, pp. 389-398
2001
-
Study of the biochemical changes during ripening of Ahumado de Áliva cheese: A Spanish traditional variety
Food Chemistry, Vol. 74, Núm. 4, pp. 463-469
2000
-
Picon Bejes-Tresviso blue cheese: An overall biochemical survey throughout the ripening process
International Dairy Journal, Vol. 10, Núm. 3, pp. 159-167
-
'Quesucos de Liebana' cheese from cow's milk: Biochemical changes during ripening
Food Chemistry, Vol. 70, Núm. 2, pp. 227-233
1999
-
Los quesos de Cantabria: características y estado actual de su conocimiento científico
Alimentación, equipos y tecnología, Año 18, Núm. 6, pp. 85-94
-
How milk type, coagulant, salting procedure and ripening time affect the profile of free amino acids in picante da beira baixa cheese
Journal of the Science of Food and Agriculture, Vol. 79, Núm. 4, pp. 611-618
-
Biochemical changes in Picon Bejes-Tresviso cheese, a Spanish blue- veined variety, during ripening
Food Chemistry, Vol. 67, Núm. 4, pp. 415-421
1998
-
Los quesos tradicionales de Castilla y León: estado actual de su conocimiento científico
Alimentaria: Revista de tecnología e higiene de los alimentos, Núm. 290, pp. 55-64
-
Influence of milk source and ripening time on free amino acid profile of Picante cheese
Food Control, Vol. 9, Núm. 4, pp. 187-194
1997
-
Effects of ripening time and combination of ovine and caprine milks on proteolysis of Picante cheese
Food Chemistry, Vol. 60, Núm. 2, pp. 219-229
1995
-
Mineral content of some Spanish cheese varieties. Differentiation by source of milk and by variety from their content of main and trace elements
Journal of the Science of Food and Agriculture, Vol. 69, Núm. 3, pp. 339-345