Publications by the researcher in collaboration with CRISTINA RODRÍGUEZ MELCÓN (26)

2019

  1. La exposición a dosis sub-inhibitorias de biocidas modifica la resistencia a antibióticos en bacterias patógenas de origen alimentario

    Impulsando la investigación y la innovación: X Congreso Nacional CyTA/CESIA, León, 15-17 de mayo de 2019

  2. Estudio de la arquitectura y distribución espacial de las bacterias en biofilms mixtos formados por cuatro cepas patógenas

    Impulsando la investigación y la innovación: X Congreso Nacional CyTA/CESIA, León, 15-17 de mayo de 2019

  3. Effect of low concentrations of biocides on the antimicrobial susceptibility of "Cronobacter sakazakii" and "Yersinia enterocolitica"

    Impulsando la investigación y la innovación: X Congreso Nacional CyTA/CESIA, León, 15-17 de mayo de 2019

  4. Susceptibility of Listeria monocytogenes planktonic cultures and biofilms to sodium hypochlorite and benzalkonium chloride

    Food Microbiology, Vol. 82, pp. 533-540

  5. Persistent listeria monocytogenes isolates from a poultry-processing facility form more biofilm but do not have a greater resistance to disinfectants than sporadic strains

    Pathogens, Vol. 8, Núm. 4

  6. Effect of low doses of biocides on the antimicrobial resistance and the biofilms of Cronobacter sakazakii and Yersinia enterocolitica

    Scientific Reports, Vol. 9, Núm. 1

  7. Effect of Low Doses of Disinfectants on the Biofilm-Forming Ability of Listeria monocytogenes

    Foodborne Pathogens and Disease, Vol. 16, Núm. 4, pp. 262-268

  8. Architecture and viability of the biofilms formed by nine listeria strains on various hydrophobic and hydrophilic materials

    Applied Sciences (Switzerland), Vol. 9, Núm. 23

2018

  1. Structural parameters of the biofilms formed by three gram-positive pathogenic bacteria during biofilm development on different contact surfaces

    Nuevas tendencias en microbiología de alimentos: XXI Congreso Nacional de Microbiología de los Alimentos, Tarragona 2018

  2. La exposición a dosis subinhibitorias de desinfectantes puede contribuir al incremento de la resistencia a antibióticos en "Listeria monocytogenes"

    Nuevas tendencias en microbiología de alimentos: XXI Congreso Nacional de Microbiología de los Alimentos, Tarragona 2018

  3. Effectiveness of bacteriophage P100 as a biocontrol agent against "Listeria monocytogenes" biofilms

    Nuevas tendencias en microbiología de alimentos: XXI Congreso Nacional de Microbiología de los Alimentos, Tarragona 2018

  4. Effects of bacteriophage P100 at different concentrations on the structural parameters of listeria monocytogenes biofilms

    Journal of Food Protection, Vol. 81, Núm. 12, pp. 2040-2044