MARÍA LUISA
GARCÍA LÓPEZ
Investigadora en el periodo 1980-2023
Benito
Moreno García
Publicaciones en las que colabora con Benito Moreno García (51)
2002
-
Evaluation of the spiral plating system for the routine assessment of indicator microorganisms in raw ewe's milk
Journal of Food Protection, Vol. 65, Núm. 8, pp. 1281-1286
2000
-
Lactic acid bacteria isolated from a hand-made blue cheese
Food Microbiology, Vol. 17, Núm. 1, pp. 23-32
-
Yeast populations on Spanish fermented sausages
Meat Science, Vol. 54, Núm. 3, pp. 203-208
1999
-
Reflexiones sobre los procedimientos y los medios utilizados para garantizar la seguridad y la inocuidad de los alimentos
Alimentaria: Revista de tecnología e higiene de los alimentos, Núm. 300, pp. 19-24
-
Responsabilidad de la Administración y de las empresas en la garantía de la seguridad o inocuidad de los alimentos
ACTA/CL: revista de la Asociación de Científicos y Tecnólogos de Alimentos de Castilla y León, Núm. 5, pp. 7-15
1998
-
Rapid microbiological methods in meat and meat products
Meat Science, Vol. 49, Núm. SUPPL. 1
1997
-
Guía de aplicación del sistema de análisis de riesgos y control de puntos críticos a la restauración colectiva
Alimentaria: Revista de tecnología e higiene de los alimentos, Núm. 281, pp. 19-30
1996
-
Evaluation of selective enrichment and plating media for detection of Salmonella and Yersinia enterocolitica on fresh dressed lamb carcasses
Archiv für Lebensmittelhygiene., Vol. 47, Núm. 3, pp. 62-64
-
Some technological properties of Penicillium roqueforti strains isolated from a home-made blue cheese
Letters in Applied Microbiology, Vol. 23, Núm. 1, pp. 5-8
-
Staphylococcal growth and enterotoxin production in the presence of meat cultures (non LAB)
Meat Science, Vol. 43, Núm. 3-4, pp. 255-263
1995
-
Contamination of lamb carcasses at the abbatoir. Microflora of freshly dressed lamb carcasses: indicators and spoilage organisms
Archiv für Lebensmittelhygiene., Vol. 46, pp. 135-137
1993
-
Behaviour of Staphylococcus aureus strains FRI 137 and FRI 361 during the manufacture and ripening of manchego cheese
International Dairy Journal, Vol. 3, Núm. 1, pp. 85-96
-
Factors affecting spoilage microflora succession on lamb carcasses at refrigeration temperatures
Journal of Applied Bacteriology, Vol. 74, Núm. 5, pp. 521-525
-
Modern microbiological methods for foods: colony count and direct count methods. A review.
Microbiología (Madrid, Spain), Vol. 9, Núm. 1, pp. 1-13
1992
-
El sistema de análisis y puntos críticos: su introducción en las industrias de alimentos en los años 90
Alimentaria: Revista de tecnología e higiene de los alimentos, Núm. 230, pp. 19-28
-
Numerical taxonomy of gram-negative, nonmotile, nonfermentative bacteria isolated during chilled storage of lamb carcasses
Applied and Environmental Microbiology, Vol. 58, Núm. 7, pp. 2245-2249
1991
-
Distribution and evolution of bacteria on lamb carcasses during aerobic storage
Journal of Food Protection, Vol. 54, Núm. 12, pp. 945-949
1990
-
Numerical taxonomy of Micrococcaceae isolated from Spanish sheep's milk cheeses
Journal of Applied Bacteriology, Vol. 68, Núm. 1, pp. 33-41
-
Production of staphylococcal enterotoxins C1 and C2 and thermonuclease throughout the growth cycle
Applied and Environmental Microbiology, Vol. 56, Núm. 2, pp. 555-559
1988
-
Behaviour of Staphylococcus aureus strains, producers of enterotoxins C1 or C2, during the manufacture and storage of Burgos cheese
Journal of Applied Bacteriology, Vol. 64, Núm. 2, pp. 117-122