El equipo editorial rinde cuentas sobre el año 2021 y se plantea nuevos propósitos para el 2022cumplir el Plan Estratégico 2020-2022 de la Revista Española de Nutrición Humana y Dietética

  1. Eva María Navarrete Muñoz 1
  2. Diego A. Bonilla 2
  3. Amparo Gamero 3
  4. Alberto Pérez López 4
  5. Fanny Petermann 5
  6. Tania Fernández Villa 6
  7. Macarena Lozano Lorca 7
  8. Édgar Pérez Esteve 8
  9. Edna J. Nava González 9
  10. Miguel Angelo dos Santos Duarte Junior 10
  11. Néstor Benítez Brito 11
  12. Saby Camacho 12
  13. Rafael Almendra Pegueros 13
  1. 1 Grupo de investigación en Terapia Ocupacional (InTeO), Departamento de Patología y Cirugía, Universidad Miguel Hernández, Alicante, España.
  2. 2 División de Investigación, Dynamical Business & Science Society–DBSS International SAS, Bogotá, Colombia
  3. 3 Universitat de València
    info

    Universitat de València

    Valencia, España

    ROR https://ror.org/043nxc105

  4. 4 Universidad de Alcalá
    info

    Universidad de Alcalá

    Alcalá de Henares, España

    ROR https://ror.org/04pmn0e78

  5. 5 Universidad Diego Portales
    info

    Universidad Diego Portales

    Santiago de Chile, Chile

    ROR https://ror.org/03gtdcg60

  6. 6 Universidad de León
    info

    Universidad de León

    León, España

    ROR https://ror.org/02tzt0b78

  7. 7 Universidad de Granada
    info

    Universidad de Granada

    Granada, España

    ROR https://ror.org/04njjy449

  8. 8 Universidad Politécnica de Valencia
    info

    Universidad Politécnica de Valencia

    Valencia, España

    ROR https://ror.org/01460j859

  9. 9 Universidad Autónoma de Nuevo León
    info

    Universidad Autónoma de Nuevo León

    San Nicolás de los Garza, México

    ROR https://ror.org/01fh86n78

  10. 10 Universidad Autónoma de Madrid
    info

    Universidad Autónoma de Madrid

    Madrid, España

    ROR https://ror.org/01cby8j38

  11. 11 Dirección General de Salud Pública, Servicio Canario de Salud, Santa Cruz de Tenerife, España
  12. 12 Nutrir México, Ciudad de México, México
  13. 13 Laboratorio de Investigación Traslacional en Farmacología, Facultad de Medicina, UASLP, San Luis Potosí, México.
Journal:
Revista española de nutrición humana y dietética

ISSN: 2173-1292

Year of publication: 2022

Volume: 26

Issue: 1

Pages: 4-7

Type: Article

More publications in: Revista española de nutrición humana y dietética

Metrics

SCImago Journal Rank

(Indicator corresponding to the last year available on this portal, year 2021)
  • Year 2021
  • SJR Journal Impact: 0.121
  • Best Quartile: Q4
  • Area: Food Science Quartile: Q4 Rank in area: 307/338
  • Area: Nutrition and Dietetics Quartile: Q4 Rank in area: 122/131

CIRC

  • Social Sciences: C

Scopus CiteScore

(Indicator corresponding to the last year available on this portal, year 2021)
  • Year 2021
  • CiteScore of the Journal : 0.5
  • Area: Food Science Percentile: 15
  • Area: Nutrition and Dietetics Percentile: 6

Journal Citation Indicator (JCI)

(Indicator corresponding to the last year available on this portal, year 2021)
  • Year 2021
  • Journal Citation Indicator (JCI): 0.09
  • Best Quartile: Q4
  • Area: NUTRITION & DIETETICS Quartile: Q4 Rank in area: 100/109

Bibliographic References

  • (1) Navarrete Muñoz EM, Fernández-Villa T, Gamero A, Nava-González EJ, Almendra-Pegueros R, Benítez Brito N, Lozano-Lorca M, Petermann-Rocha F, Valera-Gran D, Pérez-López A, Martínez-Sanz JM, Martínez-Rodríguez R, Baladia E. Balance del año 2020 y nuevos propósitos de 2021 para abordar los objetivos propuestos en el Plan Estratégico 2020-2022 de la Revista Española de Nutrición Humana y Dietética. Rev Esp Nutr Hum Diet. 2021; 25(1): 1-4. https://doi.org/10.14306/renhyd.25.1.1268
  • (2) Navarrete Muñoz EM, Valera-Gran D, Benítez Brito N, Soares P, Almendra-Pegueros R, Lozano-Lorca M, Fernández-Villa T, Martínez-Rodríguez R, Baladia E. Nueva aventura, nuevo equipo, nuevas ideas, mucha ilusión y un objetivo para el Plan Estratégico 2020-2022. Rev Esp Nutr Hum Diet. 2020; 24(1): 1-3. https://doi.org/10.14306/renhyd.24.1.1
  • (3) Benítez Brito N, Pérez-López A, Camacho-López S, Fernández-Villa T, Petermann-Rocha F, Valera-Gran D, Almendra-Pegueros R, Martínez-Sanz JM, Gamero A, Nava-González EJ, Baladia E, Navarrete Muñoz EM. Estigmatización de la obesidad: un problema a erradicar. Rev Esp Nutr Hum Diet. 2021; 25(1): 5-7. https://doi.org/10.14306/renhyd.25.1.1271
  • (4) Gamero A, Fernández-Villa T, Pérez-López A, Valera-Gran D, Petermann-Rocha F, Baladia E, Lozano-Lorca M, Nava-González EJ, Navarrete-Muñoz EM. La influencia de la nutrición en la industria alimentaria. Rev Esp Nutr Hum Diet. 2021; 25(2): 125-127. https://doi.org/10.14306/renhyd.25.2.1321
  • (5) Aguirre C, Bonilla D, Almendra-Pegueros R, Pérez-López A, Gamero A, Duarte Junior MAS, Fanny Peterman-Rocha F, Lozano-Lorca M, Camacho-López S, Kammar-García A, Durán Agüero S, Pérez-Esteve E, Fernández-Villa T, Nava-González E, Baladia E, Valera-Gran D, Navarrete-Muñoz EM. Evaluación de la ingesta alimentaria: una reflexión que nos acerque al futuro. Rev Esp Nutr Hum Diet. 2021; 25(3): 266-268. https://doi.org/10.14306/renhyd.25.3.1433
  • (6) Lozano-Lorca M, Kammar-García A, Pérez-López A, Petermann-Rocha F, Fernández-Villa T, Gamero A, Nava-González EJ, Camacho-López S, Pérez-Esteve É, Bonilla DA, Navarrete-Muñoz EM. Endogamia editorial como criterio de calidad. Rev Esp Nutr Hum Diet. 2021; 25(4): 349-52. doi: https://doi.org/10.14306/renhyd.25.4.1517
  • (7) Estarli M, Aguilar Barrera ES, Martínez-Rodríguez R, Baladia E, Duran Agüero S, Camacho S, Buhring K, Herrero-López A, Gil-González DM. Ítems de referencia para publicar Protocolos de Revisiones Sistemáticas y Metaanálisis: Declaración PRISMA-P 2015. Rev Esp Nutr Hum Diet. 2016; 20(2):148 - 160. https://doi.org/10.14306/renhyd.20.2.223
  • (8) Moher D, Liberati A, Tetzlaff J, Altman DG, The PRISMA Group. Ítems de referencia para publicar Revisiones Sistemáticas y Metaanálisis: La Declaración PRISMA. Rev Esp Nutr Hum Diet. 2014; 18(3): 172-81.
  • (9) Navarro-Solera M, González-Carrascosa R, Soriano JM. Estudio del estado nutricional de estudiantes de educación primaria y secundaria de la provincia de Valencia y su relación con la adherencia a la Dieta Mediterránea. Rev Esp Nutr Hum Diet. 2014; 18(2): 81-88. https://doi.org/10.14306/renhyd.18.2.65
  • (10) Trescastro-López EM, Trescastro-López S. La educación en alimentación y nutrición en el medio escolar: el ejemplo del Programa EDALNU. Rev Esp Nutr Hum Diet. 2013; 17(2): e84 - e90 https://doi.org/10.14306/renhyd.17.2.11
  • (11) Tarqui-Mamani, Alvarez-Dongo D, Espinoza-Oriundo, Sanchez-Abanto. Análisis de la tendencia del sobrepeso y obesidad en la población peruana. Rev Esp Nutr Hum Diet. 2017; 21(2): 137-47. https://doi.org/10.14306/renhyd.21.2.312
  • (12) Llacuna L, Mach N. Papel de los antioxidantes en la prevención del cáncer. Rev Esp Nutr Hum Diet. 2012; 16(1): 16-24 https://doi.org/10.14306/renhyd.16.1.102
  • (13) Urdampilleta A, Vicente-Salar N, Martínez-Sanz JM. Necesidades proteicas de los deportistas y pautas dietético-nutricionales para la ganancia de masa muscular. Rev Esp Nutr Hum Diet. 2012; 16(1): 25-35. https://doi.org/10.14306/renhyd.16.1.103