Evaluación de la ingesta alimentariauna reflexión que nos acerque al futuro

  1. Carolina Aguirrea 1
  2. Diego A. Bonilla 2
  3. Rafael Almendra Pegueros 3
  4. Alberto Pérez López 4
  5. Amparo Gamero 5
  6. Miguel Angelo dos Santos Duarte Junior 6
  7. Fanny Peterman Rocha 7
  8. Macarena Lozano Lorca 8
  9. Saby Camacho López 9
  10. Ashuin Kammar García 10
  11. Samuel Durán Agüero 11
  12. Édgar Pérez Esteve 12
  13. Tania Fernández Villa 13
  14. Edna J. Nava González 14
  15. Eduard Baladia 15
  16. Desireé Valera Grans 16
  17. Eva María Navarrete Muñoz 16
  1. 1 Departamento de Ciencias de la Salud, Carrera de Nutición y Dietética, Facultad de Medicina, Pontificia Universidad Católica de Chile, Santiago, Chile
  2. 2 División de Investigación, Dynamical Business & Science Society–DBSS International SAS, Bogotá, Colombia
  3. 3 Laboratorio de Investigación Traslacional en Farmacología, Facultad de Medicina, Universidad Autónoma de San Luis Potosí, San Luis Potosí, México
  4. 4 Universidad de Alcalá, Facultad de Medicina y Ciencias de la Salud, Departamento de Ciencias Biomédicas, Área de Educación Física y Deportiva, Madrid, España
  5. 5 Departamento de Medicina Preventiva y Salud Pública, Ciencias de la Alimentación, Toxicología y Medicina Legal, Facultad de Farmacia, Universitat de València, Valencia, España
  6. 6 Universidad Autónoma de Madrid, Facultad de Medicina, Departamento de Medicina Preventiva y Salud Pública, Madrid, España
  7. 7 Institute of Health and Wellbeing, University of Glasgow, Glasgow, Reino Unido
  8. 8 Departamento de Medicina Preventiva y Salud Pública, Facultad de Medicina, Universidad de Granada, Granada, España.
  9. 9 Nutrir México, Ciudad de México, México
  10. 10 Departamento de Atención Institucional Continua y Urgencias, Instituto Nacional de Ciencias Médicas y Nutrición Salvador Zubirán, Ciudad de México, México
  11. 11 Universidad San Sebastián, Santiago, Chile
  12. 12 Departamento de Tecnología de Alimentos, Universitat Politècnica de València, Valencia, España
  13. 13 Grupo de Investigación en Interacciones Gen-Ambiente y Salud (GIIGAS), Instituto de Biomedicina (IBIOMED), Universidad de León, León, España
  14. 14 Facultad de Salud Pública y Nutrición, Universidad Autónoma de Nuevo León, Monterrey, México
  15. 15 Facultad de Medicina, Universidad Diego Portales, Santiago, Chile
  16. 16 Grupo InTeO, Departamento de Patología i Cirugía, Universidad Miguel Hernández, Elche, España
Journal:
Revista española de nutrición humana y dietética

ISSN: 2173-1292

Year of publication: 2021

Volume: 25

Issue: 3

Pages: 266-268

Type: Article

DOI: 10.14306/RENHYD.25.3.1433 SCOPUS: 2-s2.0-85117773559 DIALNET GOOGLE SCHOLAR lock_openDialnet editor

More publications in: Revista española de nutrición humana y dietética

Bibliographic References

  • (1) Schulze MB, Martínez-González MA, Fung TT, Lichtenstein AH, Forouhi NG. Food based dietary patterns and chronic disease prevention. BMJ. 2018;361:k2396, doi: 10.1136/bmj.k2396.
  • (2) Gibson RS, Charrondiere UR, Bell W. Measurement Errors in Dietary Assessment Using Self-Reported 24-Hour Recalls in Low-Income Countries and Strategies for Their Prevention. Adv Nutr. 2017;8(6):980-91, doi: 10.3945/an.117.016980.
  • (3) Ma Y, Olendzki BC, Pagoto SL, Hurley TG, Magner RP, Ockene IS, et al. Number of 24-hour diet recalls needed to estimate energy intake. Ann Epidemiol. 2009;19(8):553-9, doi: 10.1016/j.annepidem.2009.04.010.
  • (4) Trabulsi J, Schoeller DA. Evaluation of dietary assessment instruments against doubly labeled water, a biomarker of habitual energy intake. Am J Physiol Endocrinol Metab. 2001;281(5):E891-899, doi: 10.1152/ajpendo.2001.281.5.E891.
  • (5) Falomir Z, Arregui M, Madueño F, Corella D, Coltell Ó. Automation of Food Questionnaires in Medical Studies: a state-of-the-art review and future prospects. Comput Biol Med. 2012;42(10):964-74, doi: 10.1016/j.compbiomed.2012.07.008.
  • (6) Hill RJ, Davies PS. The validity of self-reported energy intake as determined using the doubly labelled water technique. Br J Nutr. 2001;85(4):415-30, doi: 10.1079/bjn2000281.
  • (7) Archer E, Hand GA, Blair SN. Validity of U.S. nutritional surveillance:National Health and Nutrition Examination Survey caloric energy intake data, 1971-2010. PLoS One. 2013;8(10):e76632, doi: 10.1371/journal.pone.0076632.
  • (8) Landaeta-Díaz L, González-Medina G, Agüero SD. Anxiety, anhedonia and food consumption during the COVID-19 quarantine in Chile. Appetite. 2021;164:105259, doi: 10.1016/j.appet.2021.105259.
  • (9) Archundia Herrera MC, Chan CB. Narrative Review of New Methods for Assessing Food and Energy Intake. Nutrients. 2018;10(8):E1064, doi: 10.3390/nu10081064.
  • (10) Martin CK, Correa JB, Han H, Allen HR, Rood JC, Champagne CM, et al. Validity of the Remote Food Photography Method (RFPM) for estimating energy and nutrient intake in near real-time. Obesity (Silver Spring). 2012;20(4):891-9, doi: 10.1038/oby.2011.344.